Alzheimer café in de Luwte

In woonzorgcentrum De Luwte van Zonnehuisgroep Amstelland (Wimbledonpark 361) wordt donderdag (23 juni) om 19.30 uur een Alzheimer café gehouden.

Gastspreker is Jentie Kramer, specialist ouderengeneeskunde. Zij spreekt over het thema ‘vormen van dementie’. Dementie is een verzamelnaam voor ziekten die de hersenen aantasten.

Ongeveer 70% van de mensen met dementie heeft de ziekte van Alzheimer. Maar ook fronto-temporale dementie, vasculaire dementie, Parkinsondementie en Lewy Body dementie zijn vormen van dementie.

Gemeenschappelijk hebben zijn dat zij leiden tot een achteruitgang van het denkvermogen en een verandering in gedrag. De snelheid en mate waarin dat gebeurt, kan per ziekte verschillen. Jentie Kramer zal uitleg geven over de symptomen, diagnose en behandeling van de meest voorkomende vormen van dementie.

 

Ook zal worden ingegaan op de gedragsveranderingen en de ondersteuning die mantelzorgers en naasten de patiënten het best kunnen bieden.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, familie, mantelzorgers, hulpverleners en overige belangstellenden. De toegang is gratis.

 

Lees ook:Ouderenpsycholoog in Alzheimer Café (Luwte)
Lees ook:Alzheimer Café in Woonzorgcentrum ‘De Luwte’
Lees ook:Gedragsverandering thema van Alzheimer Café
Lees ook:Alzheimer Café over ‘geurtherapie’
Lees ook:Meeting voor jonge mensen met dementie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.