SP houdt bijeenkomst over Amstelveense zorgsector

Tweede Kamerlid voor de SP Renske Leijten komt dinsdagavond (18 augustus)spreken op een bijeenkomst in De Bolder van de plaatselijke afdeling van haar partij. Thema van de avond (20.00 uur) is: ’Amstelveen onze zorg.’ Er wordn gepraat over de plaatselijke zorgsector en er komen mantelzorgers, medewerkers en clienten van zorginstellingen aan het woord. De SP wil zich een beeld vormen van de sitiatie in de lokale zorg. Landelijk hield de partij al een onderzoek daarnaar.  Daar werd wie nu of in de toekomst op de sector is aangewezen geenszins vroilijk van.

Lees ook:CDA bezorgd over krimp zorgpersoneel
Lees ook:‘Belofte hulp houden niet waar te maken’
Lees ook:Meer samenwerking brandveilligheid in zorg
Lees ook:Laag ziekteverzuim bekroond bij Ons Tweede Thuis
Lees ook:Twee nieuwe partijen bij raadsverkiezing

13 reacties op “SP houdt bijeenkomst over Amstelveense zorgsector

  1. Hans van der Liet

    Die laatste zin, is dat een feit of een mening? En is er een gratis buffet?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Bos

    Een feit volgens mij. Er is bij mijn weten geen buffet, Ik zal het waarschijnlijk niet weten, want ga er niet heen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hans van der Liet

    Dat is overigens dezelfde SP die vrolijk verhindert, dat er aan de Maritsa een prima zorginstelling kan verrijzen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Van Murden

    Inderdaad , en zo hoort het ook !! Geen groot kantoorgebouw voor een stel ondernemers midden in een woonwijk !! Er staat genoeg vrij wat beschikbaar is .

      /   Beantwoorden  / 
  5. Johan Bos

    Geen medische zorg in die wijk, bedoelt u dus. Zal de rest van de wijk blij mee zijn. De vrees van de wethouder was dat er op termijn niet een arts meer zou zijn gevestigd en hij wilde dat onder zijn bewind niet laten gebeuren. U kunt we zeggen dat er geboeg accommodatie staat, maar gaat het niet wat ver dat u wel uitmaakt wat de behuizing van een vrije beroepsbeoefenaar wordt… Of zou hij zelf voor een adequate ruimte mogen zorgen.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Van Murden

    Het verhaal is dat dit terrein enkele jaren geleden ook al zou worden bebouwd en dat werd tegen gehouden door de omwonenden en gebruikers. Nu komt weer hetzelfde plan uit de bus.. De gemeente heeft 8 jaar de tijd gehad om iets passends te vinden voor de artsen en dat niet gedaan , en nu is het o zo makkelijk om weer de speeltuin te bebouwen.
    Gelukkig heeft de gemeente toegeven fouten gemaakt te hebben en probeert nog een andere oplossing te vinden .
    Trouwens op een steenworp afstand van de speeltuin is al een gezondheidscentrum ( met nog vrije ruimte) en nog ietsjes verder is het grootse zorgcentra van Amtelveen en omstreken .

    Iedereen gunt een ondernemer zijn plekkie maar niet op een plek die 8 jaar geleden ook al ongeschikt bleek.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Johan Bos

    Ik heb het niet over zorgcentra, maar over eerste lijns gezondheidszorg. Er kwam al eens eerder een Amstelveense wijk compleet zonder huisarts te zitten. Ook dat leidde tot een storm van protesten en kritiek op de gemeente. Ik begrijp best dat de verantwoordelijk wethouder daarvan geen herhaling wil. Overigens: ook toen was dat door u nedoelde omvangrijke zorgcentrum in de buurt…

      /   Beantwoorden  / 
  8. Van Murden

    Wat verstaat U in dit geval onder een complete wijk? Alleen de wijk watercirkel of de wijk Groenelaan?
    Als oud bewoner ( door renovatie) van de wijk Bovenkerk moest ik ook naar de westwijk voor een huisarts, niemand hoorde je daar klagen.De meeste bewoners hebben al jaren en jaren hun vaste huisarts en gaan echt niet switchen als er plots ééntje voor hun deur komt te staan.
    Mensen willen tegenwoordig alles precies voor de deur hebben en de gemeente pikt elk stukje groen in om er iets te bouwen.
    Sportvelden aan de sportlaan zouden ze toch ook niet aan komen , ook daar begint het geknibbel al .

      /   Beantwoorden  / 
  9. Johan Bos

    @ Van Murden. Ik heb die zaak destijds voor het Amstelveens Weekblad gevolgd en kan u melden dat het wel degelijk protesten regende. Wethouder Winnie Blok kwam onder zware druk te staan. Ik heb toen ook artsen gesproken die liever in Amsterdam gingen werken en het gemeentelijke gezondheidsbeleid hier asociaal vonden. Er is u blijkbaar iets ontgaan destijds.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Hans van der Liet

    Het is de burger eigen, om alleen in zijn eigen straatje te denken. De een wil dit (huisarts voor de deur), de ander dat (speelveldje voor de deur). En als wethouder moet je dan maar al die verschillende wensen, deelbelangen en grieven onder 1 hoedje proberen te brengen. Je doet het dus altijd fout, want er is altijd wel iemand ontevreden.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Van Murden

    Dus waar ligt het nu aan Johan?? aan de gemeente die hier het beleid voert of de inwoners??

      /   Beantwoorden  / 
  12. Hans van der Liet

    Als u mij veroorlooft die vraag te beantwoorden: aan de inwoners, hoe cynisch dat ook klinkt. De gemeente moet alle belangen meenemen in een besluit. Dat zal nooit tot ieders tevredenheid zijn. Maar de gemeente kan niet anders dan het algemeen belang dienen, want daartoe is zij in het leven geroepen. Mensen kijken begrijpelijkerwijs primair naar hun eigen belang.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.