Laag ziekteverzuim bekroond bij Ons Tweede Thuis

urlSjaak van der Linden van Vernet Verzuimnetwerk BV bracht deze week een grote taart naar Ons Tweede Thuis. De organisatie had de gedeelde tweede plaats in de Vernet Health Ranking gehaald. Die wordt jaarlijks uitgebracht door Vernet Verzuimnetwerk BV, onderzoeksbureau naar ziekteverzuim in Nederlandse zorginstellingen. Een laag ziekteverzuim geeft minder kosten en meer continuïteit in de zorg aan mensen met een handicap.De informatie die Vernet ieder kwartaal uitbrengt over de verzuimcijfers, geeft Ons Tweede Thuis de mogelijkheid de eigen cijfers te vergelijken met die van andere zorginstellingen. Ons Tweede Thuis keert een jaarlijkse continuïteitsbonus en een kwartaalbonus aan medewerkers uit bij weinig of geen verzuim. Dit zijn belangrijke factoren voor het lage ziekteverzuim. Ook let de afdeling personeelszaken scherp op het verzuimproces en staat volgens de instelling het thema ‘tevredenheid medewerkers’ hoog op de agenda.

Bestuurder Roel de Bruijn en hoofd stafafdeling personeelszaken Ingrid Doeswijk namen taart en een plaquette in ontvangst. Maar volgens gen komen de felicitaties alle medewerkers toe, die voor het lage ziekteverzuim zorgen. De Bruijn: “We hebben heel betrokken medewerkers en daar ligt misschien wel het grootste geheim van een laag ziekteverzuim”.

 

Lees ook:Ziekteverzuim bij politie dramatisch hoog
Lees ook:‘Ziekteverzuim politie minder dan zes procent’
Lees ook:Ons Tweede Thuis heeft meer personeel dan cliënten
Lees ook:Ook Pia Dijkstra in zorgdebat Amstelveen
Lees ook:SP houdt bijeenkomst over Amstelveense zorgsector

Eén reactie op “Laag ziekteverzuim bekroond bij Ons Tweede Thuis

  1. mientje

    Alsof je verzuimt voor je lol. Ik heb al 20 jaar een chronische ziekte, maar werk nog wel, maar heb ook een hoger verzuim dan gemiddeld. Elk jaar word ik op het matje geroepen. Dit geeft mij wel een opgefokt gevoel, alsof ik er iets aan kan doen, dat ik weer een epilepsie-aanval heb gehad.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.