Startsein gegeven voor bouw Westwijk Zuidoost

Het startsein voor de bouw van 878 woningen aan maatschappelijke voorzieningen in Westwijk Zuidoost is gegeven. Donderdagmorgen (1 juni) tekenden wethouder Remco Pols en de directeur en regiodirecteur van Rabo Vastgoed de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van het gebied. Ook Peter Krop van AM Noord-Holland zette zijn handtekening. Woensdagavond (31 mei) had de gemeenteraad ingestemd met het woningbouwprogramma.

Het in april nieuw aangetreden college van burgemeester en wethouders heeft het woningbouwprogramma, voorbereid door het vorige college, aangepast. Het aantal ‘betaalbare’ huur- en koopwoningen werd met 115 vergroot. Volgens Pols krijgen jongeren daardoor meer kans op een huis in Amstelveen. Er komen nu 237 ‘betaalbare’ koopwoningen.

Lees ook:Gemeente hevelt koopwoningen over naar sociale huursector
Lees ook:Pols: ‘betaalbare woning kloof tussen PvdA en VVD’
Lees ook:Eerste steen 300 wonigen Bovenkerk-Oost
Lees ook:Nieuw college noemt zich ‘ambiteus en open’
Lees ook:Ingeloten voor starterswoning kunnen naar kijkdag

Eén reactie op “Startsein gegeven voor bouw Westwijk Zuidoost

  1. Kritiek

    Als je het programma goed leest kom je erachter dat helaas het aantal betaalbare HUUR-woningen net zo hard is gedaald (van 165 naar een schamele 57) als de stijging van betaalbare KOOP-woningen. Middeldure huurwoningen zijn er zelfs helemaal niet meer…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.