Pols: ‘betaalbare woning kloof tussen PvdA en VVD’

Remco Pols

Wie het er niet mee eens is dat Amstelveen te weinig betaalbare woningen heeft, kan beter op de VVD dan de PvdA stemmen. Dat zegt wethouder en PvdA-lijsttrekker voor de komende verkiezingen Remco Pols op zijn weblog. Maar wie net als Pols zelf een ernstig tekort aan sociale woningen signaleert, moet bij de PvdA zijn, laat hij weten. Pols is op het ogenblik wethouder van wonen en ruimte. Volgens hem is de opvatting over sociale woningbouw het grote verschil tussen VVD en PvdA. “De VVD vindt dat we in Amstelveen al meer dan genoeg betaalbare woningen hebben. Of eigenlijk zelfs: te veel! Als het aan haar ligt stoppen we hier met sociale woningbouw en bouwen we in Amstelveen niet meer voor de lage inkomens,” aldus Pols.De PvdA staat daar volgens hem lijnrecht tegenover en wil betaalbare koopwoningen blijven bouwen. Ook wil de partij doorgaan met experimenten als de starterslening (de ‘gemeentelijke tophypotheek’) om die woningen werkelijk betaalbaar te houden. Dertig procent van het totale bouwvolume moet volgens haar uit sociale huurwoningen bestaan. “Waar moeten die politieagent, die we vaker op straat willen zien, de onderwijzeres die onze kinderen goed onderwijs moet geven en de verpleger die we nodig hebben aan ons bed anders wonen?”vraagt Pols zich af. Donderdag debatteren de Amstelveense lijsttrekkers in de bibliotheek in het Stadshart over Wonen in Amstelveen.

Lees ook:VVD: ‘Sociale woningbouw lost niets op’
Lees ook:Sociale woningbouw blijft Amstelveens stiefkind
Lees ook:Lijsttrekkker VVD: ‘er zijn al genoeg sociale woningen
Lees ook:VVD: al genoeg sociale woningen in Amstelveen
Lees ook:Eerste paal voor vernieuwd Uilenstede Oost

15 reacties op “Pols: ‘betaalbare woning kloof tussen PvdA en VVD’

 1. Rob Nijkamp

  Goed gedaan Remco, alleen wat te laat. Als je de verantwoordelijk wethouder zijnde bent tot “geintje” 1 april en er eigenlijk een zooitje van hebt gemaakt, door je te laten inpakken door een incompabel ambtenarenapparaat, waar hebben we het dan nog over?
  Sociale woningen, zelfs de PvdA heeft het over koop, een oude gedachtenwens van den Uijl, afgebroken door Kok en zijn volgers, dus geef aan wat je als partij wilt en waar kiezers je over 4 jaar op af kunen rekenen. Voor nu is het niet moeilijk:
  1.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rob Nijkamp

  1.INGEPAKT DOOR BUURMAN Loogman mbt golfbaan in Amstelveen
  2.ingepakt door ambtenaren van de gemeente zonder zelf zichtbaar te zijn
  3.bewoners in Bovenkerk slachtoffer laten zijn van ambtelijke blunders en politiek/verantwoordelijk niet thuis te zijn
  4. dus nu een makkelijke schietschijf te zijn, ook in PvdA land
  Bedoeld/onbedoeld de SP ruimte geven om bij verkiezingen te scoren ondanks een veel groter “waar hebben wij het over niveau”

    /   Beantwoorden  / 
 3. joh

  Goh, hebben we nog een PVDA hier?????

    /   Beantwoorden  / 
 4. Hans van der Liet

  Tsja, Rob, als JIJ nou wethouder was geworden, dan had jij het arbeidersparadijs kunnen stichten in Amstelveen. Helaas resulteerde de ruzie die jou uiteindelijk deed besluiten de SP te verlaten (overigens de verstandigste politieke beslissing überhaupt die je ooit hebt getroffen) ook in de niet-deelname van de SP aan de verkiezingen. Zodat, nu ook Groen Links slechte kaarten bleek te hebben bij de college-onderhandelingen, eens te meer de zware opgave bij de PvdA kwam te liggen om het ook voor de have-nots in onze gemeente op te nemen. Dat doet de PvdA, bij monde van Remco Pols en Dolf Veenboer zo goed en zo kwaad als het kan. Gegeven het feit dat die twee moeten opboksen tegen een meerderheid in het college van gemene en hardvochtige vertegenwoordigers van het CDA en de VVD, die welbeschouwd natuurlijk niets meer zijn dan lakeien van de plutocratie, zou je dus best wat meer waardering mogen tonen voor hun inspanningen. En omdat Frank alias Kees Bikker zo van Latijnse spreuken houdt: “ut desint vires, tamen est laudanda voluntas”.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Walter Vervenne

  Wat mij opvalt is dat Remco Pols eenvoudige rekensom niet begrijpt ?! Als de realiteit van de het sociaalwonen wel begrepen wordt is er ruim plek voor zijn overigens ruim gedeelde en goede bedoelingen.
  Ik houd hem nog steeds voor een slimmerik.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Peter

  Is deze Pols familie van Donald Pols van Milieudefensie die samen met die andere alarmisten het IPCC-rapport verneukt hebben?

  * alu hoedje opzet*

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Dat probleem van doorstroming is overal. Vele mensen worden nu in een koopwoning gedreven wat ze eigenlijk niet kunnen betalen. Is dat dan de oplossing?

     /   Beantwoorden  / 
 7. Hans van der Liet

  In een koopwoning “gedreven”? Hoe dan? Zie jij kapo’s met knuppels en honden rondlopen of zo?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Wel eens van het woord manipulatie van de woningmarkt gehoord, Hans ook van de zogeheten “vrije markt” Een woninkje van 56 vierkante meter voor 239.000. (Voz. waarde de Boksdoornlaan, vuurdoonl enz.) op dat moment 45 jaar oud.
   Starterwoning zo’n 7 jaar wachttijd en doorstromers een dikke 20 jaar.

     /   Beantwoorden  / 
 8. Johan Bos

  Nou, kort geheugen en hechting aan pluche is ook het CDA niet vreemd. Evenmin als gebrek aan ruggengraat.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Hans van der Liet

  Ik pretendeer ook geenszins dat het CDA niet aan het pluche gehecht zou zijn. Wel vraag ik mij af waar u op baseert dat het CDA gebrek aan ruggengraat heeft. Het CDA is vaak uiterst consequent en rechtlijnig. Draaien en keren is meer de PvdA en dan met name Wouter Bos eigen.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Hans van der Liet

  Ik zat net vorige week met twee van de negen lijsttrekkers nog te zeggen dat we vinden dat Johan Bos op zijn oude dag nog aan het groeien is in zijn journalistieke vaardigheden en nou komt-ie weer met zo’n azijnzure column aanzetten. Hij is weer helemaal terug bij af en dus inderdaad vier jaar geleden. Toen presteerde Johan Bos het telkens om ongezien allerlei persberichten van de gemeente 1-op-1 op zijn site te zetten zonder ook maar enigszins de feiten te controleren. Daarop aangesproken zei hij altijd “ja, kan ik er wat aan doen dat de gemeente fouten maakt?”

    /   Beantwoorden  / 
 11. Frank Bikker

  De hr. Van der Liet vindt plotseling dat hij meer respect krijgt van jongeren die anderen anoniem allerlei schuttingtaal toevoegen, vanwege de eenvoudige reden dat iemand diezelfde jongeren aanspreekt en zijn mening over hun vandalistische en overlastgevende gedrag geeft. Vervolgens stelt hij het toevoegen van allerlei schuttingtaal gelijk aan het feit dat iemand hem een badeend heeft genoemd. Ik vraag mij af hoe dezelfde hr. van der Liet gereageerd zou hebben als hij het was die dergelijk soort taal naar zijn intellectuele hoofd geslingerd zou krijgen.
  -
  Hans, prima, dat je me en ook Johan Bos aanvalt, maar ik dacht de manier waarop je nu bezig bent, beneden jouw niveau zou zijn. Jammergenoeg niet!!!

    /   Beantwoorden  / 
 12. Hans van der Liet

  Ik vind het vreemd dat iemand die het zelf maar wat leuk vindt om anderen te beledigen en te schofferen (jij dus) zich zo opwindt over wat jeugd die nu eenmaal zo zingt zoals het gebekt is. Je selectieve verontwaardiging is zum Kotzen. En daar zit geen woord papiaments bij.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.