Ingeloten voor starterswoning kunnen naar kijkdag

Ingelote kandidaten voor een starterskoopwoning met de lotnummers 1 tot en met 100 kunnen op 8 april deelnemen aan een kijkdag om het huis van hun voorkeur aan te geven. Wethouder Pols verrichtte donderdagmorgen (13 maart) de loting onder toeziend oog en in het kantoot van notaris Bentum. Wie voor de StartKoop Amstelveen heeft ingeschreven ontvangt snel bericht over de uitkomst van de loting. Ongeveer 900 gegadigden hebben zich aangemeld. "Het grote aantal verraadt dat deze woningen voorzien in een flinke behoefte in Amstelveen," zei Pols. "De woningen zijn speciaal bedoeld voor jonge gezinnen met een inkomen tussen globaal 1,3 tot 1,5 keer modaal en deze groep is goed vertegenwoordigd bij de gegadigden."

 

AM en Rabo Bouwfonds, verenigd in Westwijk Zuidoost CV, verzorgen de oplevering van de woningen. Ludenhoff Groep makelaars en taxateurs O.G. verkoopt ze. Betaalbare Koopwoningen Zaanstad (BKZ) is de leverancier van de StartKoopregeling en zij ondersteunt de gemeente bij de uitvoering ervan.

B en W meer woningen in Maatschappelijk Gebonden Eigendom (MGE) ontwikkelen. Bij MGE is een woning bij aankoop goedkoper dan de marktwaarde. Het verschil tussen marktwaarde en aankoopprijs blijft ‘maatschappelijk gebonden' bij een corporatie, een gemeente of een andere partij die de woning in MGE uitgeeft. Meer informatie over de StartKoop woningen is te vinden op www.westwijk2.nl/ska

Lees ook:Verkoop starterswoningen gestart
Lees ook:Eerste woningen Westwijk Zuidoost verloot
Lees ook:Loting eerste koopwoningen voor starters
Lees ook:‘Maatschappelijk gebonden’ koopwoningen voor jonge gezinnen
Lees ook:Loting 22 woningen starters op de koopmarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.