Schorsing bouw hotel gevraagd wegens parkeerdruk

GemeentehuisAl tijdens de termijn waarin er bezwaar tegen kon gemaakt, is al met de bouw van een hotel begonnen op de locatie van het voormalige Snackhouse aan de Amsterdameeweg. Dat zeiden insprekers dinsdagavond tegen de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur. Omwonenden stappen naar de rechter. Zij willen een ondergrondse parkeergarage.

De communicatie rond de verlening van de bouwvergunning is weer eens uiterst onzorgvuldig verlopen, constateerde Fred de Leeuw als inspreker erover. Hij zag overeenkomsten met de plotselinge plaatsing van een zendmast, waarmee bewoners aan dezelfde weg werden geconfronteerd.

Marc Voet pleitte voor een parkeergarage onder het hotel, omdat de parkeerdruk door het project naar zijn mening toeneemt en de gemeente voor het afgeven van de vergunning een onjuiste norm per kamer (er komen er 36) hanteert. De auto’s van de hotelgasten komen goeddeels op de openbare weg. De gemeente ziet geen kans de hotelbouw juridisch te stoppen, de bezwaarden wel, kondigde Voet aan. Hij gaat bij de voorzieningenrechter schorsing van de bouw vragen.

Volgens hem had de gemeente het beleid dat in conflictsituaties op het gebied van parkeren het belang van de bewoners hoort te prevaleren. Daarvan is nu naar zijn mening geen sprake.

Lees ook:Hotel in Stadshart
Lees ook:Bouw hotel in Stadshart gaat beginnen
Lees ook:Gemeente stoort zich niet aan bezwaren tegen bouw Veenendaalplein
Lees ook:Minder appartementen in KPMG-gebouw
Lees ook:Raad stemt in met omstreden bebouwing Veenendaalplein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.