Bouw hotel in Stadshart gaat beginnen

Het oude pand in 2007. Foto: amstelveenweb.com

Het oude pand in 2007. Foto: amstelveenweb.com

Eindelijk kan er op de plaats van het voormalige gemeentelijke Gas- en Waterbedrijf, later het Enecopand, aan de Van Heuvel Goedthartlaan  15-17, een hotel worden gebouwd. Daarin komen 140 kamers . Ook zijn er 77 koopflats gepland. De gemeente Amstelveen heeft er nu een omgevingsvergunning voor afgegeven aan Zhonghongjian (Holland) BV. Donderdag 18 juni (19.30 uur) is er in de bibliotheek een informatieavond over het project voor omwonenden en andere belanghebbenden. Naar verwachting is het project medio 2017 klaar.

Onder het complex, dat aan de Stadstuinen grenst, komt een parkeergarage en op de begane grond ervan zijn ‘commerciële ruimten’ geprojecteerd. Het pand verriojst op één van de laatste bouwlocatiues in het Stadshart. Volgende maand (juli) starten de voorbereidende werkzaamheden. Meer hotelruimte in de stad, zeker in het Stadshart,  is een lang gekoesterde wens van de gemeente. Het hotel dat er nu komt richt zich op de zakelijke markt. In het complex worden volgens de gemeente ook mogelijkheden geschapen voor nog meer winkels of versterking van ‘maatschappelijke voorzieningen’. Verder denken B&W dat het Stadshart levendiger wordt door de nieuwbouw.  Een hotel daar zorgt ook voor extra werkgelegenheid, zegt het college. De appartementen krijgen uitzicht op de Stadstuinen en het ondergronds parkeren, gebeurt dus op eigen terrein. Volgens B&W is er nu al vraag naar de koopappartementen, wat hun theorie van doorstroming in principe praktischer maakt, mits er natuurlijk allemaal Amstelveners komen wonen, wat weer zeer de vraag is. De appartementen in het Stadshart beghoren trouwens tot de allerduurste in de stad.

De voorbereidende werkzaamheden, in opdracht van de gemeente, bestaan uit het verleggen van kabels en leidingen. Op de informatie avond (inloop 19.00 uur) krijgen bezoekers een toelichting op het bouwplan en de nodige voorbereidingen. De ontwikkelaar moet overigens nog een selecteren. Als dat is gebeurd, komt er wéér een informatievond, dan over de exacte uitvoering van de bouw,  die volgens planning in januari 2016 start. Ook wordt dan informatie gegeven over aanspreekpunten tijdens de bouw en aan- en afvoerroutes van het bouwverkeer.

Lees ook:Informatieve bijeenkomst City Garden
Lees ook:Hotel in Stadshart
Lees ook:Toren voor parkeren en wonen in Stadshart
Lees ook:Plannen voor topsportcentrum aan A9
Lees ook:Hotel, kantoren en woningen op plaats nutsgebouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.