Gemeente stoort zich niet aan bezwaren tegen bouw Veenendaalplein

De gemeente stoort zich niet aan de tegen de bouw van 51 woningen aan het Veenendaalplein ingediende bezwaren en gaat bij GS van Noord-Holland een verklaring van geen bezwaar vragen om vrijstelling van het geldende bestemmingsplan te kunnen verlenen. Van de bezwaarschriften was er één ingediend namens 202 omwonenden. De gemeente geeft wel toe dat er procedurefouten zijn gemaakt en met name die voor de inspraak van de omwonenden ‘ongelukkig' was, maar ziet daarin geen aanleiding zich door de lawine van bezwaren te laten tegenhouden. Bewaren waren onder meer dat er teveel historische waarde en groen verloren zouden gaan, maar B&W delen die mening niet. Tussen de flatgebouwen die er verrijzen blijft openbaar groen bestaan, zeggen zij.Overigens moeten B&W ook de gangbare norm voor geluidshinder als gevolg van het verkeer op de A9 oprekken. Die zogenaamde grenswaarde, gebaseerd op de Wet geluidshinder, wordt voor in elk geval 14 woningen overschreden.

Lees ook:B&W negeren bezwaren tegen bouw flats
Lees ook:Vragen VVD over bouw op grasveld B’kerk
Lees ook:Buurt wil speelveld op grond oude Bankashal
Lees ook:Geen bouwstop Appellaan
Lees ook:Minder woningen in nieuw woongebied Middenwaard

4 reacties op “Gemeente stoort zich niet aan bezwaren tegen bouw Veenendaalplein

 1. Rob Nijkamp

  Als je bestuurt maakt je fouten, want geen fouten maken betekent geen besturen. Het blijft vreemd dat er bij de inspraakprocedure fouten zijn gemaakt, terwijl de gemeente door de Nationale Ombudsman op zijn vingers is getikt, juist over dit onderwerp. Niet dat het een blokkade zal zijn, maar degene die bezwaar hebben gemaakt zou ik toch adviseren om de Nationale Ombudsman in kennis te stellen van de gevolgde procedure. Misschien kan dit in de toekomst zorgen voor een nog beter bestuur.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Johan Th. Bos

  Met de VVD aan het hoofd, in Amstelveen de koningin van de dichte deur en het op afstand houden van de burgers, kun je natuurlijk geen echte inspraak van de burgers verwachten. Helaas moet het wegens wettelijke procedures, maar je hoeft je als dictatoriaal bestuurder natuurlijk niet te storen aan dat pleps. Helaas heb je eenmaal per vier jaar kiezers nodig. Dat is al erg genoeg. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat je daarna nog naar ze luistert. Procedure fouten? Onzin. Zo zijn gewoon onze manieren. Al was de hele bevolking van Amstelveen tegen die plannen. Alsof we daar ook maar iets mee hebben te maken.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Taz

  Taz stoort zich aan Bos

    /   Beantwoorden  / 
 4. Johan Th. Bos

  @Taz, gelukkig maar. En waaraan dan wel?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.