Combinatie VolkerWessel en Hollandia Infra bouwt brug

De nieuwe provinciale brug bij Ouderkerk wordt gebouwd door een combinatie van Hollandia Infra en de Koninklijke VolkerWessel dochters Van Hattum en Blankevoort en KWS. Dat is het resultaat van een door die combinatie gewonnen aanbesteding, uitgeschreven door de Provincie Noord-Holland. De werkzaamheden starten naar verwachting begin van de zomer in 2018.

De huidige brug in Ouderkerk over de Amstel is aan het einde van de technische levensduur. Volgens de bouwers betreft het een uitgebreid en complex werk, waardoor gekozen is voor een integrale aanpak.

Projectmanager Marco van Woerkom van de combinatie: “Naast vervanging van de brug door twee nieuwe basculebruggen, worden ook de kruispunten aangepast en deels verplaatst. Bovendien wordt de N522 (verlengde van de Oranjebaan, red.) heringericht. Vooral op het gebied van risicobeheersing en omgevingsmanagement scoorden we hoog bij de aanbesteding.”

In 2012 spraken provincie Noord-Holland, de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel en Vervoerregio Amsterdam een voorkeur uit voor een nieuwe brug, zodat het verkeer vlotter en veiliger kan worden afgewikkeld. De verbeteringen bevorderen volgens de overheden de doorstroming van het openbaar vervoer.

Ook worden aan beide kanten van de brug de kruispunten aangepakt. Het werk wordt zo gefaseerd dat het verkeer van de verbinding gebruik kan blijven maken tijdens de bouw. Daardoor blijft Ouder-Amstel bereikbaar.

 

 

Lees ook:Informatiemarkt over brug Ouderkerk
Lees ook:CDA: O’kerk dreigt 2 jaar op slot te gaan
Lees ook:Brug Ouderkerk twee nachten dicht
Lees ook:Ook VVD claimt bijdrage oplossing brug
Lees ook:Vijf opties voor nieuwe Amstelbrug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.