CDA: O’kerk dreigt 2 jaar op slot te gaan

 

Ferry van Groeningen

Ouderkerk dreigt twee jaar op slot te gaan, wat een ramp voor de lokale ondernemers daar zou inhouden. Zo  lang duurt namelijk de bouw van een nieuwe brug over de Amstel. Ook de gemeenteraadsfractie van Amstelveen vindt dat zoiets eigenlijk niet kan. De partij voerde samen met ondernemers actie onder het motto “2 jaar zonder brug, voor de ondernemer geen weg terug”.

Vanaf 2016 werkt de provincie Noord Holland aan het vervangen van de brug bij Ouderkerk aan de Amstel. In de plannen kan alleen langzaam verkeer en openbaar vervoer in die tijd de Amstel oversteken.

De gevolgen daarvan zijn rampzalig voor lokale ondernemers, vindt Amstelveense CDA-raadslid Ferry van Groeningen. “Wij pleiten bij de provincie voor toegang voor bestemmingsverkeer met de auto.  Ook Amstelveen draagt bij aan de nieuwe brug en investeert fors in levendigheid en bereikbaarheid aan de tot Amstelveen behorende Amstelzijde in Ouderkerk, onder andere door de terrassen aan de Amstel te vernieuwen.”

Van Groeningen stelde daarover vorige week in een raadscommissie vragen aan verantwoordelijk Amsteklveens wethouder Peter Bot. Het CDA in Amstelveen, en Ouder-Amstel en de provincie zegt de vinger aan de pols te willen houden. “Hiermee zie je ook meteen dat beslissingen genomen door de provincie, grote gevolgen kunnen hebben voor de lokale gemeenschap”, zegt Ferry van Groeningen.

Lees ook:Informatiemarkt over brug Ouderkerk
Lees ook:CDA claimt bijdrage oplossing brug
Lees ook:VVD wil noodbrug Ouderkerk
Lees ook:Ook VVD claimt bijdrage oplossing brug
Lees ook:Combinatie VolkerWessel en Hollandia Infra bouwt brug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.