Verkeersexamen voor 473 scholieren

 

Weth. Brandes (links), vrijwilliger VVN, adviseur verkeerseducatie Cor Maas, met Alex (groep 7 de Cirkel) bij de start.

In totaal 473 Amstelveense scholieren deden mee aan het verkeersexamen, dat vorige week werd gehouden door de gemeente, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN). Het ging toen om het in Amstelveen Noord en Zuid uitgevoerde praktijk examen. Eerder deden de leerlingen van groep 7 en 8 op de basisschool al een theorie examen.

Wie overigens het fietsgedrag van leerlingen op middelbare scholen ziet, kan niet anders dan constateren dat er bij velen weinig van het examen of de opleiding blijft hangen.  Hoewel de gemeente ervan uitgaan dat de jongeren zich ‘op een veilige manier in het verkeer kunnen gedragen’, dankzij de cursus en daaraan verbonden examens.


De leerlingen rijden bij het verkeersexamen een route die met speciaal geplaatste verkeersborden wordt aangegeven. De vrijwilligers, vaak ouders van leerlingen van andere scholen, kijken of de fietsers zich aan de verkeersregels houden. Eerder al kwam de gemeente met een persbericht over het door de Michiel de Ruyterschool gebruikte speciale praktijk verkeersplein, waar de nieuwe verkeerswethouder Jeroen Brandes (PvdA) kwam kijken. Hij was nu ook weer bij de start van de examens aanwezig.

 

Hij verzorgde het startschot voor het examen van de leerlingen van basisschool De Cirkel. “Het is voor hun veiligheid wel belangrijk dat leerlingen zelf ook weten hoe ze zich in het verkeer moeten gedragen”, zei hij. Volgens hem kan het verkeersexamen, waaraan de meeste scholen in de stad meedoen, daarbij helpen.

Lees ook:Verkeersexamen voor scholieren gestart
Lees ook:Lage deelname scholen aan verkeersexamen
Lees ook:Ruim 300 kinderen deden verkeersexamen
Lees ook:Ruim 510 leerlingen bij verkeersexamen
Lees ook:Twee dagen verkeersexamen voor basisscholieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.