Ook kinderfilms op stakingsdag onderwijs

In het feit dat onderwijzers in het basisonderwijs, die net zoveel salaris willen hebben als vaak universitair geschoolde leraren het voortgezet onderwijs, gaan staken, zien andere partijen een markt. Nadat eerder de culturele instellingen in Amstekveen al een creatieve dag voor de kinderen aanboden (á € 49) komt nu ook Cinema Amstelveen in het geweer. Daar draaien die dag films voor de kinderen.

Om 10.30 draait Paddington 2: Paddington is inmiddels gesetteld bij de familie Brown en een graag gezien figuur in de wijk. Op zijn eigen onhandige manier worstelt hij zich van het ene naar het andere baantje om geld te verdienen voor een mooi cadeau voor de honderdste verjaardag van tante Lucy

Coco

Om 12.35 draait de nieuwste Disney’s film – COCO (NL 2D) is één groot muzikaal en kleurrijk spektakel, dat families uit alle generaties met elkaar verbindt. Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden.

Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguel’s grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz. Deze film wordt vertoond inclusief een voorfilmpje van Olaf’s Frozen Adventure.

C’est La Vie  

En om 15.05 die middag draait C’est La Vie in de dinsdagmatinee. Die komt van de makers van Intouchable. Max runt al 30 jaar een cateringbedrijf en heeft zodoende honderden feesten en partijen georganiseerd. Zo ook de bruiloft van Pierre en Helena, die trouwen in een prachtig 17e -eeuws kasteel. Max heeft een heel team van bedienden, koks en afwassers samengesteld, het koppel geadviseerd over een fotograaf, de band gereserveerd, de bloemen geregeld. Met andere woorden: alle ingrediënten om het feest tot een succes te maken zijn aanwezig. Tot een paar onfortuinlijke tegenslagen roet in het eten gooien en elk moment van geluk in chaos overgaat. Lukt het Max’ team datgene te doen waar ze allemaal goed in zijn: het geven van een waanzinnig feest?

Verder draait Wonder, Happy End en Vele Hemels boven de Zevende. Voor de jeugd Coco, Paddington 2 en K3 Love Cruise.

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data. Entreebewijzen zijn daar 24 uur per dag online te bestellen.

 

Lees ook:Kinderfilm ‘Coco’ van Disney in Cinema Amstelveen
Lees ook:Film over leven en werk ‘Coco’ Chanel in cinema Amstelveen
Lees ook:Kinderfilm Festival in voorjaarsvakantie
Lees ook:Kleuterparty met diverse films in Cinema AV
Lees ook:‘Jack bestelt Broertje’ opbrengst naar Bio

2 reacties op “Ook kinderfilms op stakingsdag onderwijs

 1. Frank Bikker

  Basisschoolleerkrachten willen net zo veel salaris hebben als universitair geschoolde leerkrachten in het vo. Dat is niet zo. Ik verwijs je enkel naar de salarisschalen in het onderwijs. Dan wordt het je allemaal duidelijk .

    /   Beantwoorden  / 
  1. Olaf Oomes

   Linkje misschien?

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.