Film over leven en werk ‘Coco’ Chanel in cinema Amstelveen

‘Coco Avant Chanel’ heet de door Anne Fontaine geregisseerde film die vrijdag (11 september)in Cineme Amstelveen draait. Weinig mensen kennen de oorsprong van Chanel, het belangrijkste mode-imperium ter wereld. De wieg van Gabrielle ‘Coco’ Chanel stond in een vervallen armenhuis in Zuid Frankrijk. De film volgt het latere stijlicoon van haar start in een klein accessoirewinkeltje tot de oogverblindende glamour van de Parijse haute couture. Ze ontwierp een stijl die na honderd jaar nog steeds modieus is. Zo creëerde ze de garçonne-look, bedacht het minimalistische zwarte avondjurkje en bracht Chanel No. 5 uit, een van de meest verkochte parfums ter wereld. Met Audrey Tautou, Alessandro Nivola e.a.

Lees ook:Film over Coco Chanel in Huis aan de Poel
Lees ook:‘Home Couture’ bij Co van der Horst
Lees ook:Exclusieve hoedenshow in Museum Jan van der Togt
Lees ook:Laatste week expositie ‘Artwork’
Lees ook:Expositie ‘De stijl anno nu’ in Kunstuitleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.