Blues met Martha Jane, door ‘demons verleid’

talisman love spells bandpic 2e versieIn het kader van Blues in de Wijk, georganiseerd door stichting Tpodium, treedt vrijdag 24 november (20.00 uur) het Blues Trio Martha Jane & The Talisman op in wijkcentrum Alleman aan Den Bloeyenden Wijkgaerdt 1.

Martha Jane Settler groeide op in ‘The Middle of Nowhere’. Met de blues, country en oude mythes van het platteland op zak beschreef ze haar ontmoetingen met de demonen die in de grote stad blijken te leven.

Toen gitarist Maarten van der Grinten haar pad kruiste ontstond een avontuur van samen songs uitwerken en schrijven. De ideeën en belevingen die ontstaan, zetten ze om naar een song ofwel muzikale expressie.

De verschillende achtergrond van de beide muzikanten zorgt voor een opvallende melange van stijlen in de muziek, de vrijheid en het avontuur van jazz en de liefde voor een goede song met inhoud en kop en staart. De sound van hun opname ‘Hello Demon’ is op blues georiënteerd, niet in de laatste plaats door de ongepolijste, diepe zang van Martha Jane en het veelvuldige gebruik van de dobro en slide door Van der Grinten: Een rauwe klank met Amerikaanse roots en poëtische teksten.

Hello Demon

Met het repertoire dat zo ontstond, richtten Martha Jane en Maarten de band op, begeleid door Sun Mi Hong op drums. Martha Jane is de frontvrouw en de magie “de talisman” ontstond toen de band begon te spelen. In samenwerking met producer Attie Bauw van Bullet Sound Studios brachten zij in 2016 hun debuutalbum ‘Hello Demon’ uit. De titel refereert aan de verschillende gedaantes die mensen, maar ook situaties kunnen aannemen, zegt Martha Jane. “Je kunt een demon begroeten en omarmen als een oude vriend. Maar je ook door hem laten verrassen of verleid worden.”

Muzikaal is de band enerzijds geïnspireerd door The Black Keys, Tom Waits, Jack White, PJ Harvey en Nirvana en anderzijds door Lee Dorsey, Otis Redding, Nina Simone en Ike &Tina Turner.

 

 

 

Lees ook:Flat Tire Blues Band in Alleman
Lees ook:Bluesband Flat Tire in Alleman
Lees ook:Blues van Denise Marie en band in Alleman
Lees ook:Tons of Blues in Alleman
Lees ook:Tons of Blues weer in Alleman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.