Flat Tire Blues Band in Alleman

De Flat Tire Blues Band treedt zaterdag 28 maart op in wijkcentrum Alleman (20.00 uur). Dat gebeurt in het kader van het door stichting Tpodium georganiseerde project Blues in de wijk.

De leden van deze band draaien al jaren mee in de muziekscène en laten dat ook horen bij hun uitvoeringen. Als Flat Tire Band is hun speelstijl gericht op het genre van de West Coast Jump and Swingblues, conform de stijl van de oude meesters zoals James Harman, Rick Estrin en The Fabulous Thunderbirds. Vorig jaar ontwikkelde de sound zich verder en is ook de oude Rhythm & Blues stijl in het repertoire betrokken.

De bezetting bestaat uit: Frans Gabler ,bas, Wout van Breugel, drums, en Eric Lopes Cardozo, (solo) gitaar. Marcel Schuurman, we call him ‘The Fatman’  wegens zijn imposante verschijning, is voorman van de band op zang en (solo) gitaar. Beide gitaristen brengen een verschillende sound en ook blues-stijl met zich mee, wat maakt dat de Flat Tire Band over een eigen en herkenbaar klankbeeld beschikt. In het relatief korte bestaan verscheen deze band al op vele locaties. Zoals bij diverse  blues-festivals en regelmatig op de klassieke blues-locaties in Nederland.

 

Waar blues nog wel eens geassocieerd wordt met louter sombere gevoelens, onderscheidt de Flat Tire Band zich door het spelen van de meer swingende blues-nummers.  “Er mag gedanst worden, graag zelfs”, zegt ‘Big Bobo’ Marcel Schuurman.

Lees ook:Bluesband Flat Tire in Alleman
Lees ook:Roy Mette Blues Band in Alleman
Lees ook:Roy Mette Band in Alleman
Lees ook:Tons of Blues in Alleman
Lees ook:Tons of Blues weer in Alleman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.