Tons of Blues weer in Alleman

Opnieuw treedt bij Alleman vrijdag (20.00 uur) Tons of Blues op. Die bad was daar ook vorig jaar en bestaat uit zes muzikanten. Hun sound wordt gevormd door een pittige ritme- sectie van bas en drums, gitaar, een krachtige mondharp en zang aaneen gesmolten door een virtuoos hammondorgel. Het is een concert in het kader van ‘Blues in de wijk’ georganiseerd door stichting Tpodium.

De muzikanten nemen hun publiek mee naar de bakermat van de bluesmuziek, de Mississippi-delta en de kroegen van New Orleans.

Vele aspecten van de blues komen in hun repertoire voorbij; bekende en minder bekende covers. Dat het repertoire genuanceerd genoeg is, blijkt uit de vertolking van o.a. de half-akoestische sound van de band ‘Taj Mahal, tot aan de jazzy blues van The Nightcats en Dr. John met zijn Blues for You.

Ook de traditionele blues van giganten als Muddy Waters en Junior Wells staan op hun speellijstje. Een echt feestje wordt het met o.a. de funkblues van Albert King en Popa Chubby.

Tons of Blues zijn: Fons Duin – zang; René Uhlenbush – bluesharp; Michael Rubinstein – gitaar; Gerard Kortooms – bas; Chretien Felser – toetsen; Roon van Santen – drums.

 

 

Lees ook:Tons of Blues in Alleman
Lees ook:Bluesband St. Louis Slim in Alleman
Lees ook:Groovetakers in Alleman
Lees ook:St. Louis Slim Band in Alleman
Lees ook:The Allmen (blues) Band in Alleman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.