Tons of Blues in Alleman

Voor Mississippi blues gaat zaterdag (14 februari) van 20.00 uur af in Alleman (Den Bloeyenden Wijngaerdt 1) Tons of Blues zorgen. Die formatie bestaat uit zes ervaren muzikanten. Een groovy basis van bas en drums, toppartijen van piano, mondharmonica en gitaar aan elkaar gesmolten door hammondorgel en zang. Met elkaar zorgt dat voor een herkenbaar geluid dat het Wijkcentrum Alleman in zijn volle breedte zal omspannen, meldt de organiserende stichting Tpodium van de wekelijkse ‘Blues in de buurt’ conerten.

Een fijne vol gemotiveerde band waarvan de leden hun instrumenten optimaal bespelen om de ‘sound’ waar te maken, meent de organisatie. “Zij nemen je mee naar de bakermat van de bluesmuziek, de Mississippi-delta en de kroegen van New Orleans. Op deze avond laat de band horen hoe veelzijdig en doorleefd bluesmuziek kan zijn. Alle uithoeken van de blues komen voorbij in bekende en minder bekende covers.

En dat het repertoire genuanceerd genoeg is blijkt uit de vertolking van o.a. de half-akoestische sound van Taj Mahal, tot aan de jazzy blues van The Nightcats en Dr. John  met zijn Blues for You.  Ook de traditionele blues van giganten als Muddy Waters en Junior Wells staan op hun speellijstje.  Een echt feestje wordt het met o.a. de funkblues van Albert King en Popa Chubby.

 

Tons of Blues kan men vertalen door Blues-tonen, maar ook naar de hoeveelheid (tonnen) van de vele blues interpretaties waarover zij beschikken. De band bestaat uit: Fons Duin, zang;René Uhlenbush, bluesharp; Michael Rubinstein, gitaar;  Gerard Kortooms, bas;Chretien Felser, toetsen;Roon van Santen, drums.

 

 

Lees ook:Tons of Blues weer in Alleman
Lees ook:St. Louis Slim Band in Alleman
Lees ook:The Allmen (blues) Band in Alleman
Lees ook:Groovetakers in Alleman
Lees ook:Flat Tire Blues Band in Alleman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.