Bluesband Flat Tire in Alleman

De leden van de Flat Tire blues band, die vrijdag 29 januari (20.oo uur) optreedt in Alleman, draaien al jaren mee in de muziekscène en laten dat ook horen bij hun uitvoeringen.

Hun speelstijl is gericht op het genre van de West Coast Jump and Swingblues, conform het stempel van de oude meesters zoals James Harman, Rick Estrin en The Fabulous Thunderbirds. Sinds 2012 ontwikkelde hun sound zich verder en is recent de Rhythm & Blues-old style aan het repertoire toegevoegd.

De bezetting is als volgt. Marcel Schuurman (‘The Fatman’ wegens zijn imposante verschijning) is de voorman van de band op zang en (solo) gitaar; Eric Lopes Cardozo op (solo) gitaar is zijn compaan.

Beide gitaristen brengen een verschillende sound en ook blues-stijl met zich mee, wat maakt dat de Flat Tire Band over een eigen en herkenbaar klankbeeld beschikt. De ritme sectie met Frans Gabler op bas, Wout van Breugel op drums zijn als duo de stimulus voor de beat van de band.

In zijn relatief korte bestaan (sinds 2012) verscheen deze band al op vele locaties. Zij manifesteerde zich op diverse blues-festivaloptredens en regelmatig op de plekken van de klassieke blues-locaties die in verscheidend omgevingen van Nederland te vinden zijn. Het optreden is onderdeel van Blues in de wijk, georganiseerd door stichting Tpodium.

 

Waar blues nog wel eens geassocieerd wordt met het uitdragen van sombere gevoelens ingegeven door het leven, onderscheidt de Flat Tire Band zich door het spelen van meer swingende blues-nummers. “Er mag gedanst worden, graag zelfs” zegt ‘Fatman’ Marcel Schuurman.

 

Lees ook:Flat Tire Blues Band in Alleman
Lees ook:Tons of Blues weer in Alleman
Lees ook:Roy Mette Blues Band in Alleman
Lees ook:Tons of Blues in Alleman
Lees ook:Roy Mette Band in Alleman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.