Jamaicaanse reggae sluit zomer P60 af

Zaterdag 26 augustus (21.30 uur) sluit de Jamaicaanse reggae – en dancehall specialist Eek-A-Mouse de zomer in P60 af. Met hits als ‘Ganja Smuggling’, ‘Wa-Do-Dem’ en ‘Sensee Party’ maakte the mouse in de jaren ’80 naam voor zichzelf. Op platengebied is het momenteel wat stil rondom Eek, maar zijn live shows zijn altijd een ervaring op zich.

Sinds zijn doorbraak op het Jamaica Sunsplash festival in 1981 heeft het Eek-virus zich razendsnel over de wereld verspreid. Binnen no-time werden de harten van vele reggaefans veroverd en met albums als ‘Black Cowboy’, ‘Wa-Do-Dem’ en ‘Eek-A-Speeka’ werd zijn naam definitief gevestigd.

Zijn ‘singjaying’ stijl – waarbij hij het midden houdt tussen zingen, praten en rappen – is kenmerkend voor de Jamaicaanse artiest. Ondanks de roemrijke carrière die hij met zijn 59 jaar reeds achter de rug heeft, is de invloedrijke Eek nog niks aan enthousiasme en energie verloren.

 

 

 

Lees ook:Iba Mahr met reggae in P60
Lees ook:‘Diabolische’ black metal show in P60
Lees ook:Regen beperkt bezoek Atelierroute
Lees ook:Jesse Royal in P60
Lees ook:Reggae in P60

11 reacties op “Jamaicaanse reggae sluit zomer P60 af

  1. Kaas

   Vele partijen hebben en doen nog aan minderheden- windowdressing, van links tot rechts, waarbij ze niveau vergeten.

     /   Beantwoorden  / 
   1. F. Wijlens

    Ondertussen roept de partijleider van de PvdA: “Rood tot in de dood”, gadverdamme man. De chef van het NOS-journaal roept dan: “de toekomst van het journaal is content” en “het RTL-journaal is beter geworden door het NOS-journaal”.

    Vervolgens wil men nivelleren via de zorgverzekering (toet toet boink boink), zijn alle tanks verkocht terwijl Putin op het 8-uur journaal dreigt met het gooien van atoombommen, zitten wij hier in een intense terreurdreiging en wordt er bezuinigd op de AIVD.

    Nu zit ik hier op een minimuminkomen en woon ik in een woning van de sociale woningbouw, vervolgens moet ik meer dan de helft van mijn inkomen aan huur betalen. Als je dan probeert te communiceren met politici op links met inhoudelijke en goed onderbouwde argumenten krijg je geen inhoudelijke reactie. Als je met simpele en redelijke voorstellen komt, dan noemen ze dat pesten. Vervolgens zie ik op tv een of andere Jessias roepen dat mijn uitkering met 300 Euro omhoog moet, wat een gigantische kneuzen.

    Het enige wat die prutsers dan kunnen bedenken is nog meer van hetzelfde.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     Wat heeft dit allemaal met reggae in P60 te maken? Volgende zo ver van het lokale onderwerp verwijderde reacties haal ik weg.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Allochtoon

      “reggae” volk komt natuurlijk ook uit achterstandswijken.

      Alleen die jongens verzachten hun pijn (achtergesteld zijn, een soort SP) met fijne dikke sigaretten, en niet te vergeten soms hele fijne muziek.

        /  
    2. Rotary-vriendje

     Even serieus, je roept een hoop, maar wat is nou precies je punt?

     Je hebt een minimuminkomen en de helft ben je kwijt aan huur. Van links krijg je geen goede reactie. Ik denk dat de VVD je direct tegemoet komt en je huurtoeslag verhoogt. Welterusten.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Gerrit

      “Even serieus, je roept een hoop, maar wat is nou precies je punt?”

      Waarschijnlijk van jou overgenomen? Het veel roepen, maar niets zeggen?

        /  
     2. F. Wijlens

      @ Johan Bos,

      Idd, het was idd niet erg on topic.

      @Rotary-vriendje,

      Men doet op links alsof ze je helpen maar in werkelijkheid word je aan alle kanten uitgezogen. Waarom bestaat er überhaupt zoiets als huurtoeslag? Hé? Wat anders, nog meer huurtoeslag, dan nog meer huur vragen voor een woning die dat niet waard is? Overigens, ik betaal geen huur aan de sociale woningbouwcoöperatie zodat zij dat geld kunnen uitgeven aan bv een Maserati, of voor een boot van 200 miljoen, of 100 miljoen om de Wallen op te kalefateren. Daar is dat geld niet voor aangemerkt. Wist je dat het huidige beleid er op neer komt dat aan de mensen met het minste geld de hoogste huren gerekend worden? En dat is dan de sociale woningbouw?

        /  
     3. Johan Bos

      Dit stond ik nog toe omdat het een antwoord op RV was. Nu stoppen met niets met reggae te maken hebbende commentaren.

        /  
 1. Kaas

  Bob Marley songs The Justice of Jah en Revolution to the people of zoiets.

    /   Beantwoorden  / 
 2. F. Wijlens

  Hey Shanka, there is something that no one can believe, Amstelveen has got a bobsledteam!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.