Regen beperkt bezoek Atelierroute

Bij de 25ste editie van de Atelierroute Amstelveen, die dit weekend werd gehouden, stonden vrijwel alle ateliers van kunstenaars open voor publiek, dat er de kunstwerken van dichtbij kon bekijken, kopen en een praatje met de makers maken. De regen op de zondag gooide overigens roet in het eten en zorgde voor matig bezoek op de zondag. 

Kunstenares Jeltje van Houten plaatste ‘De Oversteek’ in De Poel, een werk dat men van de steiger ter hoogte van Handweg 1 af kon bekijken. Het bestond uit een bootje met daarop 50 harten, die in de wind zachtjes heen en weer schommelden, op lange dunne stelen. Het geheel dreef op zo’n 20 meter vanaf de steiger in het water.

Het project ‘De Oversteek’ is 50 dagen terug begonnen. Jeltje van Houten plaatste dagelijks op Facebook en Twitter een bericht met afbeelding. Deze afbeelding stelt een groep vluchtelingen in een boot voor.

Oversteek ‘s nachts

Elke dag werd één nieuwe persoon in de schijnwerper gezet, om de dag daarna op deze plek een hart te tonen en vervolgens een ander te belichten.

Vrijdag 30 september was het beeld gevuld met vijftig harten, een directe verwijzing naar haar installatie ‘De Oversteek’, waarin de vijftig harten een hoofdrol spelen.

Er kwam volgens Van Houten veel bezoek op dit kunstwerk af, vooral op zaterdag. Het bezoek liep op zondag door de aanhoudende storm en vele regenbuien terug.

Andere kunstenaars zeiden dat de zaterdag nooit druk was en zij het vooral van de zondagmiddag moesten hebben. Deze keer speelde ook toen de regen hen parten.

 

Lees ook:Kunstproject “De Oversteek”
Lees ook:‘Installatie’ Jeltje van Houten in lege bieb
Lees ook:Jeltje van Houten met kunst in lege winkel
Lees ook:Werk aan buurtmozaïek in Randwijck van start
Lees ook:Exposities bij Kunstuitleen en route langs ateliers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.