‘Diabolische’ black metal show in P60

180px-Gorgoroth_live_at_John_Dee_04Een black metal show, genaamd Diabolica Sonis, is er zondag 19 november weer in P60. Met Gorgoroth, Gehenna, Amken en Lucifer’s Dungeon.

Het Noorse Gorgoroth, vernoemd naar de welbekende asvlakte uit de boeken van J.R.R. Tolkien, werd in ’91 opgericht door gitarist Infernus. Tot nu toe werden er negen studio albums uitgebracht, met ‘Instinctus Bestialis’ uit 2015 als laatste wapenfeit. Eind november komt bovendien de re-issue van ‘Under The Sign Of Hell’ uit. De band is befaamd om de controverse die hen vaak omringd en kan makkelijk in één adem genoemd worden met Marduk, 1349 en Darkthrone. In het kader van hun 25-jarig bestaan speelde de band dit voorjaar nog in Tivoli, waar het publiek werd behaagd met een strakke serie black metal klassiekers.

Al sinds ’93 laat Gehenna een onuitwisbare indruk achter op de extreme black metal scène. Debuut ‘First Spell’ en opvolger ‘Seen Through The Veils Of Darkness’ zorgde ervoor dat de naam definitief gevestigd werd. Na ‘Murder’ (2000) en ‘WW’ (2005) kwam pas in 2013 ‘Unravel’. Volgens P60 gaan de teksten meer en meer ‘over het (aankomende) post-apocalyptische tijdperk’.

Uit het zonnige Griekenland komt het in 2011 gevormde Amken naar Amstelveen als support. En ook ‘Lucifer’s Dungeon’ komt, het geesteskindje van Cain, die de act in eerste instantie als 1-mans-band begon. Live wordt hij inmiddels bijgestaan door verschillende gastmuzikanten.

 

 

Lees ook:‘Hardste’ metal bands in P60
Lees ook:Teksten over ‘satanische rituelen’ in P60
Lees ook:‘Diabolisch’ black metal festival in P60
Lees ook:Kerstavond vol horror metal in P60
Lees ook:Funeral Whore in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.