Gemeente verwerpt bezwaren tegen opblaastennishal

lightbox_hal_jpg[1]De lawine van bezwaren tegen een opblaasbare tennishal op Sportpark Overburg is, zoals gebruikelijk, door B&W van tafel geveegd. Maar anders dan bij de zendmast van KPN hebben zij zich nu wel ingedekt tegen eventuele claims wegens planschade. Die komen, zo is overeengekomen, op het bordje van de initiatiefnemer. Eventuele schade door waardevermindering van huizen als gevolg van de zendmast, komt voor rekening van de gemeente. Daarover is namelijk niets met KPN vastgelegd.

De tennishal staat er alleen in de maanden oktober tot en met (23) maart. Dat pas niet in het bestemmingsplan, vonden omwonenden. Maar dat wordt aangepast, reageerde de gemeente. Andere bezwaren – zoals dat de hal dichtbij het rijksmonument Thijssepark en 50 meter van woningen komt – snijden volgens het college blijkbaar geen hout. Ook de geluidsoverlast (en moet een apparaat voortdurend in werking blijven om de lucht op peil te houden) valt mee, vindt het. De hal komt er voor tennisvereniging Aemstelburgh, die 1400 leden en voortdurende aanwas van jongeren heeft.Volgens de gemeente zijn de belangen van aanvragers, de direct omwonenden en overige belanghebbenden tegen elkaar afgewogen. En die van de sport en de tennisvereniging moeten prevaleren, vinden B&W.  ‘Het is het college niet gebleken dat bezwaarmakers onevenredig in hun belangen worden geschaad’, meldt de gemeente.

Sommige bezwaarmakers kwamen op voor flora en fauna, bijvoorbeeld in het Amsterdamse Bos en het nabij gelegen Jac. P. Thijssepark. Maar volgens de gemeente broedt de dichtstbijzijnde gevoelige vogelsoort op 400 meter en zijn overwinterende vleermuizen ‘met grote zekerheid’ aan de oostzijde van het Amsterdamse Bos (waar het tenniscomplex ligt) niet aanwezig. ‘Het geluidsniveau van de blaashal is niet hoog en niet merkbaar in het bos’, meldt de gemeente. Volgens B&W  bestaat er geen effect op beschermde planten en dieren.

Er wordt met de tennisvereniging een planschadeovereenkomst aangegaan om eventuele planschade op de waarde van de omgeving aan haar door te rekenen, laten B&W verder weten. In het plangebied zijn bouwwerken die geen gebouw zijn al toegestaan (zoals erfafscheidingen, lichtmasten en tribunes). Maar nu komt er een hal, gedurende een deel van het jaar, op een afstand van circa 50 meter van de dichtstbijzijnde woningen. En die hal kan het uitzicht voor de woningen beperken, beseft de gemeente. Toch vindt zij de planologische situatie niet nadeliger worden in vergelijking met de ‘gewenste’.

 

Lees ook:Fel verzet tegen opblaasbare tennishal Aemstelburgh
Lees ook:Burgerbelangen tegen opblaasbare tennishal
Lees ook:B&W negeren bezwaren tegen bouw flats
Lees ook:Geen blaashal voor tennis op Sportpark
Lees ook:‘Murw gestreden’ tegen bouwen op Middenwaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.