Geen blaashal voor tennis op Sportpark

Tom Ponjee

Tom Ponjee

De opblaasbare tennis op sportpark Overburg komt er definitief niet. Nadat vrijwel alle fracties al in een raadscommissie hadden laten weinig voor de hal, die zes maanden per jaar dichtbij het J.P. Thijssepark zou komen, te voelen en omwonenden er tegen hadden geprotesteerd, heeft het Sportbedrijf nu de aanvraag voor een vergunning ingetrokken. Daarom hoefde de raad zich er woensdagavond niet opnieuw over uit te spreken en kon de hal van de agenda worden afgevoerd.

Het Sportbedrijf had de vergunning aangevraagd ten behoeve van tennisvereniging Aemstelburgh, die zegt een groeiend aantal leden in de winter – wegens gebrek aan binnenbanen – niet van dienst te kunnen zijn.  Overigens wilde de gemeente het risico voor planschade bij de vereniging leggen, die daar tegen protesteerde, hoewel zij tegelijk meende dat er zou planschade zou worden toegewezen.

De gemeenteraad nam  woensdag wel unaniem een door VVD-er Tom Ponjee ingediende motie aan, waarin het college werd opgedragen te onderzoeken of er behoefde bestaat aan meer binnenbanen in Amstelveen. Daarvan zijn er nu vijftien, naast 77  buitenbanen.  B&W moeten de ook de mogelijkheden bekijken voor realisatie van meer binnenbanen, op acceptabeler locaties dat dicht bij heemparken die Rijksmonument zijn. Binnen een half jaar moeten B&W de resultaten van een snel onderzoek (quick scan) aan de gemeenteraad meedelen.

De bezwaren tegen de hal betroffen onder meer mogelijke schade voor de natuur, vooral dieren, en geluids- en uitzichthinder. Dag en nacht zou om de hal overeind te houden een aggregaat moeten werken.

Lees ook:Sportaccommodaties worden duurder
Lees ook:Bot: Sportbedrijf gaat goed
Lees ook:Politiek badje
Lees ook:Politiek: geen tennishal bij heempark
Lees ook:Zendmast in achtertuin dure grap voor gemeente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.