Bot: Sportbedrijf gaat goed

Peter Bot

De gemeente heeft Hospitality Group opdracht gegeven de financiële audit en een vergelijkend onderzoek (benchmark) uit te voeren omtrent het Sportbedrijf. Bij de verzakelijking daarvan en het meer op afstand plaatsen van de gemeente daarvan besloot de gemeenteraad daartoe.

Het Sportbedrijf blijkt efficiënt tot zeer efficiënt te werken en de toets der kritiek goed kan doorstaan, wijst een van de rapporten uit. Wethouder Peter Bots (sport, bbA) zegt in een brief aan de gemeenteraad daar blij om te zijn.

In een tweede rapport, over de benchmark, wordt dar beeld bevestigd. Ondanks de moeilijke en roerige periode die het Sportbedrijf doormaakte. “In de audit wordt ook duidelijk dat met de initiatieven, die het Sportbedrijf reeds heeft geïnitieerd om de bedrijfsvoering te verbeteren conform het Herstructureringsplan, het Sportbedrijf op de goede weg zit”, schrijft Bot.

“De uitkomsten van beide rapportages bieden aanleiding om het Sportbedrijf de ruimte te geven en in samenwerking met de gemeente de rol van sport in Amstelveen verder te optimaliseren.”

B&W stellen een geheime (informele) bespreking op 18 januari, van 19.30- 21.00 uur, weer een gesprek tussen raadsleden en directie plus Raad van Toezicht van het Sportbedrijf voor. Hospitality Group zal dan de conclusies uit de rapportages presenteren en eventuele vragen beantwoorden.

 

Lees ook:VVD: ‘Sport kan efficiënter”
Lees ook:Sportbedrijf moet écht bedrijf worden
Lees ook:Aanbouw Ben Goudsmithal
Lees ook:Sport goed en goedkoop in Amstelveen
Lees ook:Beheer buitensport naar Sportbedrijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.