Fel verzet tegen opblaasbare tennishal Aemstelburgh

Omwonenden zijn fel gekant tegen de plannen voor een opblaasbare hal van tennisvereniging Aemstelburgh aan de Amsterdamseweg. Namens hen vertelde Paul van der Meer dat dinsdag tegen de raadscommissie Ruimte Wonen en Natuur. Hij was de eerste die gebruik maakte van het deze maand ingevoerde spreekrecht voor burgers over niet geagendeerde onderwerpen. De geplande hal van 66 bij 36 meter, met een hoogte van bijna tien meter, vervuilt zowel de horizon als het beeld van het nabij gelegen rijksmonument Thijssepark, levert geluidsoverlast op voor de omgeving en is volstrekt overbodig, vinden de tegenstanders. Van der Meer klaagde er ook over dat de buren pas over de plannen zijn geïnformeerd, toen de aanvraag voor een vergunning al bij de gemeente lag. Ook  CDA-raadslid Janssen stelde vragen aan B&W over de opblaashal, waarvoor het bestemmingsplan volgens wethouder Raat moet worden aangepast. Het is de bedoeling de hal jaarlijks van 31 oktober tot 1 april neer te zetten, om in de wintermaanden overdekt te kunnen tennissen.

Volgens de vereniging heeft zij met veel extra toeloop te maken doordat tennishallen op de Zuidas van Anmsterdam zijn verdwenen. Onzin, vindt Van der Meer. Er is in Amstelveen tennisaccommodatie, ook in de winter, voldoende. Maar Aemstelburgh wil de vraag volgens hem naar zich toe trekken.

Van der Meer voorspelde ook waardedaling van de villa’s in de omgeving, waarvoor een claim bij de vereniging zal worden neergelegd, nog afgezien ervan dat de hal niet past bij de internationale monumentale kwaliteit van het Thijssepark. Het licht dat de hal gaat verspreiden is schadelijk voor de fauna en doordat constant een luchtpomp moet aanstaan dag en nacht geluidsniveau van 91 decibel. De hal is 125 duizend kubieke meter groot. Van der Meer zei dat een belronde langs de lokale tennishallen duidelijk maakte dat er geen sprake is van wachtlijsten of een tekort voor wintertennis. “Als we dat combineren met de uitlating van voorzitter Frequin dat de prijs van commerciële hallen te hoog ligt, is duidelijk dat het hier niet gaat om maatschappelijke noodzaak, maar dat de actie commercieel is gedreven.”

Omdat de vereniging van plan is een gemeentelijke garantiestelling te vragen, wordt de gemeente partij in het geheel en komt een claim wegens waardevermindering van woningen ook bij haar terecht, waarschuwde Van der Meer. Hij voorzag. In verband met het verzet tegen de hal, een jarenlange juridische procedure.

Lees ook:Burgerbelangen tegen opblaasbare tennishal
Lees ook:Gemeente verwerpt bezwaren tegen opblaastennishal
Lees ook:Aanhoudend verzet tegen kinderdagverblijf
Lees ook:Openbaar groen bij Zwitserleven wordt parkeerterrein
Lees ook:VAD bezorgd over uitbreiding Stadshart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.