Burgerbelangen tegen opblaasbare tennishal

Linda Roos

Er mag geen opblaasbare tennishal komen op sportpark Overburg aan de Amsterdamseweg. Dat vindt Burgerbelangen (BBA). Tennisvereniging Aemstelburgh zegt zo’n hal nodig te hebben om ook in de winter haar leden te kunnen accommoderen. BBA-fractievoorzitter Linda Roos zegt zich ernstig zorgen te maken over de plannen van de vereniging, omdat het complex dicht bij het tot rijksmonument verklaarde dr. J.P. Thijssepark ligt. Roos wil dat B&W geen vergunning voor de hal geven. Anders komt volgens haar het vermaarde heempark in gevaar. “Amstelveen is de enige gemeente van  Nederland waar de heemparken de status van Rijksmonument  hebben gekregen,” zegt Roos. “Wij hebben indertijd jarenlang keihard gevochten voor die status van dat culturele erfgoed.  Als je nu een tennishal tegen zo’n park aanbouwt, loop je het risico de monumentale status te verliezen. Amstelveen heeft juist dankzij deze parken een grote naam als groengemeente gekregen en meermalen is er voor gepleit ze in de zogeheten toeristische routes op te nemen”.

Roos vindt dat al te vaak lokaal cultureel erfgoed is vernietigd en dat de stad zuinig moet zijn op wat overbleef. Voor blaashal, waartegen ook omwonenden hebben geprotesteerd, is een 24 uur per etmaal werkende motor nodig om lucht te pompen. Behalve tegen dat lawaai zijn BBA en omwonenden gekant tegen het licht dat de hal ‘s avonds verspreidt. Volgens BBA trekken de heemparken door hun exclusieve aanleg  bezoekers uit binnen- en buitenland. Zowel Thijsse als Broerse was internationaal vermaarde parkontwerper.

Lees ook:Heemparken worden rijksmonumenten
Lees ook:Twee heemparken op Rijksmonumentenlijst
Lees ook:Politiek: geen tennishal bij heempark
Lees ook:Gemeente verwerpt bezwaren tegen opblaastennishal
Lees ook:D66 wil heemparken beter op de kaart zetten

3 reacties op “Burgerbelangen tegen opblaasbare tennishal

  1. gerben

    VVD boos op mevrouw Roos.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Amstelvener

    Hoe zit het nu met het illegale hek van mevrouw Roos! Is er al bestuursdwang toegepast? En heeft zij alsnog leges betaald voor een vergunningaanvraag?

      /   Beantwoorden  / 
  3. hadri

    wat heb je toch een kift t.a.v. Linda, wat heeft ze JOU misdaan?????????????

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.