‘Sociaal afhaalpunt’ in De Luwte een trekker

Het zogenoemde ‘Sociaal Afhaalpunt’ in zorgcentrum De Luwte (Wimbletonpark 361) trekt wekelijks meer bezoekers, zegt de organisatie erachter.

Het principe van de ‘sociale afhaalpunten’ in Nederland is dat mensen er een pakketje halen of bezorgen en een praatje maken. Het initiatief is bedoeld om de eenzaamheid onder ouderen in zorgcentra te verminderen. De Luwte was het eerste sociale afhaalpunt in het land. Nu komen er in tal van zorgcentra wekelijks mensen hun pakketje ophalen en combineren dit met een kopje koffie met een van de bewoners. Dat geldt ook voor het afhaalpunt in Zonnehuis Westwijk dat drie maanden na De Luwte open ging.

Eenzaamheid onder ouderen is een groot probleem in Nederland. Van de 75 – 85-jarigen geeft ruim de helft aan zich eenzaam te voelen. Het initiatief van het Sociaal Afhaalpunt wordt door de bewoners van de deelnemende zorgcentra dan ook enorm gewaardeerd.

Zichtbaar

“De bewoners genieten er zichtbaar van. Een bezoek van een van de omwonenden geeft ze het gevoel alsof ze weer wat meer in de maatschappij staan”, vertelt Natasja Wakker hoofd facilitaire dienst van zorgcentrum De Luwte. “Er zijn inmiddels zelfs mensen die hier wekelijks langskomen voor een praatje. Daar hadden we, toen we een jaar geleden begonnen, alleen op kunnen hopen.”

Kijk op www.sociaalafhaalpunt.nl.

 

Lees ook:De Luwte krijgt ‘sociaal afhaalpunt’
Lees ook:Tweede Sociaal Afhaalpunt in AV
Lees ook:Sloop van De Luwte – bewoners verhuisd
Lees ook:Deur-aan-deur collecte Leger des Heils
Lees ook:Leger des Heils zoekt collectanten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.