Tweede Sociaal Afhaalpunt in AV

Bij Zonnehuis Westwijk is dinsdag (4 april) een tweede Sociaal Afhaalpunt in Amstelveen geopend. In september gebeurde dat in de Luwte. Het is een landelijk streven in elke stad zo’n punt te hebben. Zie: www.sociaalafhaalpunt.nl

Op een Sociaal Afhaalpunt kunnen omwonenden een postpakketje laten bezorgen en bij het afhalen daarvan praten met bewoners. Dat wordt beschouwd als een wapen tegen eenzaamheid, een probleem van ouderen (van 75- tot 85-jarigen gaf ruim de helft aan zich eenzaam te voelen). Door een Sociaal Afhaalpunt komt men in contact men mensen van buiten, is de filosofie.

Bij Zonnehuis Westwijk zegt men blij te zijn met de nieuwe voorziening.

 

 

Lees ook:‘Sociaal afhaalpunt’ in De Luwte een trekker
Lees ook:De Luwte krijgt ‘sociaal afhaalpunt’
Lees ook:Vrijwilligers bijeenkomst over eenzaamheid
Lees ook:Grond nieuwbouw Zonnehuis overgedragen
Lees ook:Eerste bewoners Zonnehuis verhuisd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.