De Luwte krijgt ‘sociaal afhaalpunt’

Het allereerste eerste ‘Sociaal Afhaalpunt’ van het land komt in het Amstelveense zorgcentrum De Luwte. Het is bedoeld om eenzaamheid onder ouderen te verminderen. Dat moet dan gebeuren doordat omwonenden een pakketje voor hen bezorgen en als dat wordt afgehaald een praatje maken met degenen die dat doen.

In samenwerking met reclamebureau Etcetera is De Luwte het project gestart. Volgens landelijke cijfers geeft van de 75 – 85-jarigen ruim de helft aan zich eenzaam te voelen.

“Het wegvallen van vrienden en familie zorgt ervoor dat ze steeds minder contact hebben met andere mensen”, vertelt Wouter Voges, creatief directeur bij Etcetera en bedenker van het Sociaal Afhaalpunt. “Door middel van het Sociaal Afhaalpunt krijgen de bewoners de aanspraak waar ze zo’n behoefte aan hebben. Voor de omwonenden is het ook handig, want die hoeven niet thuis te wachten op hun pakketje.”

Het reclamebureau wil Sociaal Afhaalpunten door het hele land te openen. Geïnteresseerde partijen kunnen zich aanmelden via de website www.sociaalafhaalpunt.nl.

 

Oudste promoteam van Nederland

Om buurtbewoners op te roepen gebruik te maken van het Sociaal Afhaalpunt gingen de bewoners van het zorgcentrum zelf de straat op. Onder de noemer ‘het oudste promoteam van Nederland’ deelden ze flyers uit in het stadshart van Amstelveen. Ze zeggen uit te kijken naar hun toekomstige bezoek: “Het lijkt me heerlijk om nieuwe mensen te leren kennen en een kopje koffie met hen te drinken.”

 

 

Lees ook:‘Sociaal afhaalpunt’ in De Luwte een trekker
Lees ook:Tweede Sociaal Afhaalpunt in AV
Lees ook:Sloop van De Luwte – bewoners verhuisd
Lees ook:Nieuw zorgcentrum aan Wimbledonpark
Lees ook:‘Droomvakantie’ bewoners De Luwte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.