Bot weer lijsttrekker Burgerbelangen

Wethouder Peter Bot

Zoals viel te verwachten is wethouder Peter Bot weer lijsttrekker voor Burgerbelangen Amstelveen (bbA) bij de gemeenteraadsverkiezingen. Het bbA-bestuur draagt hem althans voor op de ledenvergadering van donderdag 14 december, als de definitieve kandidatenlijst wordt vastgesteld. Fractievoorzitter Jitze Bakker komt niet in de raad terug.

Bot wil door als wethouder, net als trouwens diens collega’s in B&W: Herbert Raat (VVD), Maaike Veeningen (D66) en Jeroen Brandes (PvdA).

Zij worden allen gesteund door de nu zittende coalitie, die kennelijk ook na de verkiezingen door wil gaan.  Volgens BbA heeft  Bot succes gehad als wethouder en is hij de ideale lijsttrekker, die in zijn huidige functie toegankelijk is voor alle Amstelveners. Hij is wethouder voor o.a. Ruimtelijke Ordening, Duurzaamheid, Sport en Milieu en Energie.

Kieslijst nog vaag

Op de door het bestuur van bbA gepresenteerde kieslijst staan raadslid Ewa Petiet, de burgerraadsleden Jacqueline Solleveld en Daniëlle de Kluijver (die dus deel uitmaken van een raadscommissie, maar niet van de gemeenteraad), fractiemedewerker Ruud Kootker, Marga van Herteryck (voorheen raadslid CDA) en nieuweling Henk Heuvingh, tot voor kort onder andere bekend als voorzitter van AMVJ / Martinus.

Jitze Bakker kan het raadswerk niet meer combineren met zijn maatschappelijke werkkring. Burgerbelangen zegt daar begrip voor te hebben, maar te betreuren dat hij de politiek gaat verlaten en met de kieslijst ‘hoge ogen’ te gooien.

 

 

Lees ook:BBA: Evenveel vrouwen als mannen op lijst
Lees ook:Ex-raadslid CDA nu op kandidatenlijst bbA
Lees ook:Ruud Kootker fractievoorzitter Burgerbelangen
Lees ook:Vrijwel compleet nieuwe raadsfractie Burgerbelangen
Lees ook:Jitze Bakker fractievoorzitter bbA

Eén reactie op “Bot weer lijsttrekker Burgerbelangen

  1. Taartaarje

    “Bot wil door als wethouder.”

    Dat begrijp ik ook nog wel. Zo’n mooi salaris pakt hij nergens meer. Het is u gegund meneer Bot !

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.