Vrijwel compleet nieuwe raadsfractie Burgerbelangen

Jacqueline Solleveld

Met vrijwel een compleet uit andere raadsleden bestaande fractie komt de lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) na de verkiezingen terug in de gemeenteraad. Als de fractie net zo groot wordt als nu (vier leden) en lijsttrekker Peter Bot wethouder blijft, keert van de nu zittende raadsleden alleen Ewa Petiet terug.

Volgens de partij staan er veel vrouwen (net zoveel als mannen) en nieuwe gezichten op de kandidatenlijst. Het bestuur presenteert het concept aan de ledenvergadering op donderdag 14 december, die dan de definitieve lijst vaststelt.

Dat bbA-wethouder Peter Bot als lijsttrekker wordt voorgesteld, was al bekend. Burgerlid (wel in een raadscommissie maar niet in de gemeenteraad) Jacqueline Solleveld – Olthof is de nummer twee en fractiemedewerker Ruud Kootker staat op plaats drie. Voormalig CDA-raadslid Marga van Herteryck – Prinsen komt op de vierde plaats en het raadslid Ewa Petiet op plaats vijf.

Solleveld is zelfstandig ondernemer en gespecialiseerd in de gezondheidszorg en patiëntenbeweging. Zij werkt onder meer voor het Zorginstituut Nederland, Patiëntenfederatie Nederland en is partner in de Amstelveense maatschap MJ Partners. Zij is nu voorzitter van het Amstelveen Fonds en was vanaf 2003 ruim 10 jaar betrokken bij de Muziek- en Dansschool Amstelveen, eerst als bestuurder en later als lid van de Raad van Toezicht.

Ook Ruud Kootker is ondernemer en partner bij ProCorporate BV. Hij is interim-manager en adviseert bedrijven en instellingen

Ruud Kootker

op het gebied van conflictmanagement. Daarnaast is hij penningmeester van de Vereniging van Eigenaren van Woningen Oostwand van het Stadshart. Voorheen was hij onder andere lid van de ledenraad van de Rabobank, bestuurslid van de Hockeyvereniging Amsterdam en in de 80-er jaren voorzitter van de hockeyvereniging HIC.

Bekender in de politiek is Marga van Herteryck – Prinsen. Zij was gedurende acht jaar raadslid voor het CDA en besloot na een pauze van vier jaar een rentree in de politiek te maken, maar nu voor bbA. Zij werkt als insolventie-medewerker bij een advocatenkantoor in Amsterdam.

Ewa Petiet

Ewa Petiet

De jongste, maar wel met vier jaar raadservaring, is de nummer vijf: Ewa Petiet. In de afgelopen jaren was zij lid van de Commissie Algemeen Bestuur en Middelen. Zij is HR- en organisatieadviseur bij de gemeente De Ronde Venen, woont samen en heeft een dochter.

Op de zesde plaats staat Daniëlle de Kluijver, sinds enige maanden burgerlid voor bbA. Zij is werkzaam bij een grote multinational en heeft door haar vele reizen volgens bbA een grote internationale werkervaring. Zij is lid van de Ledenraad van de Rabobank Amstel en Vecht.

Duwer

Zittend raadslid Ruud Oord staat – na drie raadsperiodes – op zeven en Henk Heuvingh op 8. Heuvingh wil zich in de komende jaren verdiepen in de politiek en zich het vak meer eigen maken. Starten als burgerraadslid is dan een mooi begin, vindt bbA. Zijn werkervaring ligt vooral in de jeugdzorg als manager / orthopedagoog bij diverse instellingen. In Amstelveen heeft hij bij een aantal sportverenigingen bestuursfuncties vervuld. Als voormalig raadslid en Martinus-bestuurslid staat Harrie Pijnenborg op de negende plaats. Daarna komen de bbA-bestuursleden Paul van der Meer en Frits Suèr en vervolgens een vaste kern, bestaande uit Annemarie Fakkeldij, Wil Emmerik – Snijder, Gerda Fokke en Rudel van der Kaay.

De partij houdt twee plaatsen vrij, omdat het bestuur verwacht nog twee goede kandidaten aan de lijst te kunnen toevoegen. Voormalig raadslid en boegbeeld van bbA Linda Roos sluit de rij als lijstduwer, met daarvoor de bekende bbA-ers John Levie en Jaap Prent.

 

Lees ook:Ruud Kootker fractievoorzitter Burgerbelangen
Lees ook:BBA: Evenveel vrouwen als mannen op lijst
Lees ook:Bot weer lijsttrekker Burgerbelangen
Lees ook:Burgemeester tot nieuwe raad: ‘Wees transparant’
Lees ook:Burgemeester tot nieuwe raad: ‘Wees transparant’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.