Jitze Bakker fractievoorzitter bbA

 

Jitze Bakker

De vier leden tellende raadsfractie van de lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) heeft een nieuwe voorzitter. Jitze Bakker (58) volgt in die functie Linda Roos op, die – na eerder jarenlang fractievoorzitter te zijn geweest –  het voorzitterschap het laatste jaar waarnam, omdat Peter Bot (aan wie zij de functie had overgedragen) wethouder was geworden.

Het was algemeen bekend dat het boegbeeld van bbA, Linda Roos, het in de gemeentelijke politiek wat rustiger wilde aandoen. Om die reden droeg zij in september 2013, tijdens de viering van het 20-jarig bestaan van bbA, het voorzitterschap over aan Peter Bot. Maar toen die vorig jaar wethouder werd, kwam de positie van fractievoorzitter opnieuw vrij. Jitze Bakker vond zich op dat moment nog te onervaren om dat meteen te worden. Linda Roos werkte hem in politiek opzicht in.

Beiden vinden nu de tijd rijp voor een wisseling van de wacht. Wel blijft Linda Roos nog plaatsvervangend fractievoorzitter. In de gemeenteraad heeft bbA vier zetels.

Jitze Bakker is een geboren en getogen Amstelvener. Hij groeide op in Elsrijk en is sinds 1983 werkzaam in het openbaar bestuur. Zijn kennis ligt op het gebied van digitalisering, samenwerking en decentralisaties. Voor de gemeenteraad zet hij zijn kennis in op thema’s zorg en welzijn, ruimtelijke ordening, dienstverlening en algemeen bestuur. Als raadslid is Bakker lid van de raadscommissie Burgers & Samenleving. In zijn vrije tijd doet hij aan basketbal en golf. Jitze Bakker is getrouwd met Carolina van den Heuvel en samen hebben zij twee studerende kinderen.

Linda Roos zal volgens de partij ongetwijfeld de komende jaren het boegbeeld van bbA blijven. ‘Met haar grote dossierkennis en goede gevoel voor wat er onder de Amstelveners leeft, groeide zij uit tot een zeer gewaardeerd raadslid’, meldt bbA. Na 16 jaar oppositie werd bbA in de vorige periode eindelijk coalitiepartner en leverde zij voor het eerst in haar geschiedenis een wethouder. Volgens bbA was de partij onder leiding van Linda Roos goed oppositie, maar bleek zij ook te kunnen besturen en een betrouwbare coalitiepartner te zijn. ‘Een partner waarvoor geldt dat afspraken en beloftes  worden nagekomen’, vindt bbA.

Lees ook:BBA: Evenveel vrouwen als mannen op lijst
Lees ook:Linda Roos (bbA) na 23 jaar uit gemeenteraad
Lees ook:Linda Roos blijft ‘boegbeeld’ bbA, Bot lijsttrekker
Lees ook:Eerste ‘erepenning’ honden bij afscheid Roos
Lees ook:Iedereen welkom bij afscheid Linda Roos

2 reacties op “Jitze Bakker fractievoorzitter bbA

 1. Hans

  Interessant. Succes voor deze Bakker!

  Tot 2012 zat Jitze Bakker nog in het PvdA Bestuur. Twee jaar later voor BBA gemeenteraadslid en nog geen 11 maanden later dus fractievoorzitter. Is BBA voortaan de light variant van de even zo arrogante PvdA die graag met de regenten van de VVD regeert?

  Kan me niet goed herinneren wat deze heer Bakker nu eigenlijk gedaan heeft het afgelopen jaar voor de belangen van de burgers. En daarmee word je dus gepromoveerd tot fractievoorzitter.

  Of het moet een mislukt voorstel zijn om de ombudsman in te ruilen voor een regionale (een interne bestuurlijke discussie waar ik me van afvraag waar de belangen van burgers mee gediend zijn, is de ombudsman dan zo slecht?). Jullie verder iets van deze man iets nuttigs vernomen voor de belangen van burgers?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Robert van Waning

  Voor ‘een goed gevoel voor wat er onder de Amstelveners leeft’ moeten volksvertegenwoordigers niet alleen luisteren naar medestanders.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.