Ruud Kootker fractievoorzitter Burgerbelangen

Ruud Kootker

Ruud Kootker wordt de nieuwe voorzitter van de fractie van de lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) in de gemeenteraad. De nieuwe fractie heeft hem daartoe vrijdag unaniem benoemd. Hij is overigens een nieuweling in de lokale politiek.

Jacqueline Solleveld Olthof wordt vice voorzitter van de nieuwe fractie. Kootker neemt het fractievoorzitterschap over van Jitze Bakker, die wegens zijn drukke werkzaamheden de politiek gaat verlaten.

Burgerbelangen Amstelveen behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen opnieuw 4 zetels, maar wist wel 900 stemmen meer te vergaren dan in 2010.

De partij heeft ook haar trio burgerleden rond, afgevaardigden die wel in raadscommissies, maar niet in de gemeenteraad zitten. Zij horen wel bij de totale fractie. Als burgerleden werden Danielle de Kluijver, Henk Heuvingh en Pieter Monkelbaan benoemd. De Kluijver is al sinds een jaar burgerlid voor bbA, de andere twee stonden respectievelijk als nummer 8 en 10 op de kandidatenlijst.

 

Ruud Oord, jarenlang raadslid voor Burgerbelangen, blijft beschikbaar voor advies en ondersteuning.

 

Lees ook:BBA: Evenveel vrouwen als mannen op lijst
Lees ook:Vrijwel compleet nieuwe raadsfractie Burgerbelangen
Lees ook:Bot weer lijsttrekker Burgerbelangen
Lees ook:Daniƫlle de Kluiver burgerraadslid bbA
Lees ook:David de Jong uit raadsfractie Burgerbelangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.