BBA: Evenveel vrouwen als mannen op lijst

Wéér een verandering op de verkiezingslijst van de lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA), die overigens niets zal veranderen voor de fractie in de gemeenteraad. Kennelijk op een besloten ledenvergadering (beslotenheid is in de plaatselijke politiek gebruikelijk, behalve bij de ChristenUnie) werd Jitze Bakker – nu fractie voorzitter – als de zoveelste lijstduwer aan de lijst toegevoegd. Andere lijstduwers zijn Linda Roos, John Levie en Jaap Prent op een lijst van 22 namen.

Een nieuwe naam op de gewijzigde lijst is Gaby Laudij, Hoofd Evenementen en Ontvangsten van het Rijksmuseum. Het bestuur zegt er trots op te zijn als enige politieke partij voor de raadsverkiezingen evenveel dames als heren op de kandidatenlijst te hebben. Mocht de fractie in de nu bestaande omvang terugkeren in de raad (vier personen) dan wordt die door drie vrouwen en één man gevormd, mits lijsttrekker Peter Bot opnieuw wethouder wordt.

 

De totale lijst ziet er als volgt uit: Peter Bot (1), Jacqueline Solleveld Olthof (2), Ruud Kootker (3), Marga van Herteryck (4), Ewa Petiet (5), Daniëlle de Kluijver (6), Ruud Oord (7), Henk Heuvingh (8), Carole Thate (9), Pieter Monkelbaan (10), Gaby Laudij (11), Harrie Pijnenborg (12), Paul van der Meer (13), Frits Suer (14), Gerda Fokke (15), Rudel van der Kaay (16), Wil Emmerik (17), Annemarie Fakkeldij (18), Jaap Prent (19), John Levie (20), Jitze Bakker (21) en Linda Roos (22).

 

 

Lees ook:Linda Roos weer lijsttrekker Burgerbelangen
Lees ook:Ruud Kootker fractievoorzitter Burgerbelangen
Lees ook:Jitze Bakker fractievoorzitter bbA
Lees ook:BBA neemt afscheid van haar gezicht in de wijk
Lees ook:Linda Roos blijft ‘boegbeeld’ bbA, Bot lijsttrekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.