CDA-’groentje’ wil meer centra voor ouderen in wijk

 

Sandra van Engelen

Aan de vooravond van de raadsverkiezingen buitelen de partijen met plannen over elkaar. Wat zij vier jaar lang blijkbaar nooit konden bedenken, blijkt opeens hun overtuiging. Vooral over de zorg en het welzijn, waarvoor het Rijk de taken over de schutting bij de gemeenten gooit, hebben nagenoeg alle politici een mening. Veel verschil is er trouwens niet te ontdekken.

Allemaal zeggen ze bijvoorbeeld dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig moeten kunnen wonen. Een verhaal dat al jaren de ronde doet. CDA kandidaat-raadslid Sandra van Engelen, door weinigen eerder in het raadhuis gesignaleerd, komt tot de al door iedereen afgekloven conclusie dat ouderen een plek in de buurt of wijk moeten hebben om deel uit te blijven maken van de buurtgemeenschap. Volgens haar worden met het nieuwe beleid op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) de mogelijkheden daartoe voor de thuis wonende ouderen minder. Zij zegt dat personeel en bewoners van verzorgingstehuizen daar bang voor zijn. Want die gaan op grote schaal dicht, is de vrees en men zit er blijkbaar niet bepaald te wachten op (concurrerend)  langer thuis wonen van mensen. Omdat zij vrezen dat de omgeving niets heeft te bieden, waarmee zij voorbij gaan aan de wijkcentra een steunpunten voor ouderen in de diverse wijken. Van Engelen gaat er vanuit dat mogelijkheden voor een kopje kofffie, gezamenlijke maaltijd, creatieve sessies, computerlessen, beweegactiviteiten of een filmmiddag minder worden. Met de nieuwe WMO zullen die mogelijkheden sterk verminderd worden.

Het CDA zegt naast de wijkcentra andere ontmoetingsplekken te zien. Het denkit aan sportclubs, zorg-, welzijn- of onderwijsinstellingen. Sandra van Engelen ziet daarin de “buurthuizen van de toekomst”, zonder overigens aan te geven hoe die gefinancierd moeten worden.

Lees ook:CDA: gemeente moet pleegzorg tot 21 jaar verlengen
Lees ook:CDA: steun ouderenbonden tegen stille armoede
Lees ook:CDA tegen zorggeld in spaarpot gemeente
Lees ook:Ouderen wonen niet toekomstbestendig
Lees ook:CDA: Gemeente moet ZZP-er helpen

4 reacties op “CDA-’groentje’ wil meer centra voor ouderen in wijk

 1. gerben

  Als je geld hebt doe je wonderen. Heb je het niet dan is het donderen.
  Handen uit de mouwen, het wordt meehelpen voor ons allen in de burgermaatschappij.

    /   Beantwoorden  / 
 2. j

  Zorg dat er voldoende ontmoeringsplekken zijn in de wijk.
  Bv. het gebouw van de ex.bib staat al heeeeeeel lang leeg.
  Maak daar een ontmoetingsplek van.
  De Meent blijkt niet zo geschikt.
  Als je niet bij een club hoort, die daar op dat moment actief is zit je in je uppie en voel je heeeeeel alleen en eenzaam.
  Ook zijn er geen kranten (behalve Telegraaf) meer
  Togt mueum heeft nog €500.000 over en waarom kan het Cobra museum niet zonder subsidie (nu 1.000.000 €/ per jaar)
  Bij het tot stand komen van dat museum werd toch gezegd dat het de gemeente geen geld zou kosten!
  Hermitage draait zonder 1 €cent subsidie, ff gaan informeren hoe ze dat daar doen.
  Dus jaarlijks komt er dan €1.000.000 =1miljoen €€ en eenmalig een 1/2 miljoen vrij.
  Genoeg vvr ontm.plekken en de ZORG ????

    /   Beantwoorden  / 
 3. gerben

  Meer inwoners. Dus de Bovenkerkerpolder volbouwen met hoogbouw.
  Superfuturistisch, geheel zelfvoorzienend. Met meer groen dan nu.

    /   Beantwoorden  / 
 4. vtriooltje

  Natuurlijk kan ze niet aangeven hoe dat gefinancierd moet worden, daarvoor is ze een te grote amateur. En aan dit soort mensen moeten we ons toekomstige zorgbeleid overlaten. Amateurisme en politiek opportunimse ten top.
  Bij deze is onze Sandra nu al door het ijs gezakt.
  VUILNISMAAAAAAAN, kan deze … ook nog mee.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.