CDA wil middenklasse steunen

 

Gerard Hulsman

Gerard Hulsman

Niet voor de laagst betaalden, maar voor de middenklasse wil het CDA op de bres gaan staan. Want die betalen volgens de partij de prijs voor de crisis. Logisch natuurlijk want er bevinden zich waarschijnlijk nogal wat managers tussen, die op de keper beschouwd niet zo nodig zijn en – bijvoorbeeld in de zorg – voornamelijk voor inefficiëntie zorgen.

Het aantal banen voor die middenklasse loopt in Nederland terug, constateert het CDA. En volgens de partij voelen zij de lastenverhogingen van het kabinet het meest. In Amstelveen moet de gemeente daaraan tegemoet komen, door te stoppen met lastenverzwaringen. En verder met banen en betaalbare huizen. Wat natuurlijk een beetje vreemd is voor een partij waarvan de lijsttrekker als wethouder altijd de doorstroming dacht te bevorderen door juist duurdere huizen te bouwen. En hoe de gemeente voor banen moet zorgen, vertelt het CDA er ook niet bij.

Terwijl vooral in de middenklasse banen wegvallen, worden door het kabinet juist daar de lastenverhogingen neer, zegt het CDA. ‘De lage inkomens worden ontzien en de hoogste inkomens zijn niet te bereiken, want die hebben meer mogelijkheden om via constructies met pensioenen en BV’s belasting te ontwijken.’ Onder middenklasse verstaat de partij mensen met een inkomen van 1 tot 2,5 keer modaal, van € 35.000 euro af. Mensen die dus net niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning (en er volgens de gemeente ook niet mogen wonen) en evenmin voor huur- en zorgtoeslag.

Kandidaat-raadslid Gerard Hulsman van het CDA vindt het wel goed minima te ontzien. “Maar ondertussen is Nederland één van de meest genivelleerde landen ter wereld. Er is een grens aan wat je bij de middenklasse neer kunt leggen. Als je niet méér overhoudt van extra inspanningen, verdwijnt de motivatie om een stapje extra te doen. Dat is voor niemand goed. En bovendien niet eerlijk: Werk moet lonen,” vindt hij.

Verder praat hij de VVD en het nu zittende college na. “De lokale lasten in Amstelveen mogen niet harder stijgen dan de inflatie.” Zoals nu dus gebeurt.  Hulsman: “In Den Haag wordt er eigenlijk niet bezuinigd. Nog elke dag groeien de uitgaven van het Rijk. De rekening daarvoor wordt als lastenverhoging bij de burger neergelegd. In Amstelveen moet dat anders, moeten we de tering naar de nering zetten. Dan hoeven we de lasten ook niet te verhogen. Voor niemand.” Het CDA zegt ook te willen dat goede zorg bereikbaar blijft voor mensen met een middeninkomen als de gemeente zorgtaken overneemt van het Rijk. Plus duizend banen genereren. Waarvoor het natuurlijk geheel afhankelijk is van het bedrijfsleven.

Lees ook:CDA: Zelfstandig sportbedrijf aan voorwaarden binden
Lees ook:Steeds meer ambtenaren lenen geld van gemeente
Lees ook:CDA: 10% hoger sporttarief per jaar is te veel
Lees ook:CDA: Te weinig steun voor buurtwinkel
Lees ook:Speerpunten CDA: Werk, wonen en zorg

3 reacties op “CDA wil middenklasse steunen

  1. gjzn

    Hoop op de eerste getuigenis van iemand dat hij/zij/gezin, dankzij de hulp van de Voedselbank en
    met een zetje van de Gemeente Amstelveen op, zij het laagstbetaald, (weer) op eigen benen staat(n).

    Een stem op Hulsman is een stem op de VVD (halen, hebben en houden)

      /   Beantwoorden  / 
  2. frank bikker

    Ach ja, dat de middenklasse het moeilijk krijgt is normaal, hun baantjes gaan nu ook naar lage lonen landen.
    Veel ICT gaat bijvoorbeeld naar Servië. Het patroon wat met onze industrie is gebeurd herhaalt zich.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Peter

    maar ik ben het eens met het punt! Ik geloof in het laten van de mensen zichzelf te helpen, maar je moet geven mensen toegankelijke tools om zichzelf te dienen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.