CDA: Te weinig steun voor buurtwinkel

Gerard Hulsman

Gerard Hulsman

Terwijl die voor veel mensen, vooral ouderen en degenen minder goed ter been zijn, heeft de gemeente onvoldoende aandacht voor de buurtwinkel. Dat vindt de fractie van het CDA in de gemeenteraad.

Samen met ChristenUnie en SP diende zij een motie in om op te komen voor steun aan buiten de winkelcentra op kleinere ‘strips’ aanwezige winkels. Behalve voor ouderen kan zo’n winkel ook belangrijk zijn voor het levendig houden van een buurt, redeneren de drie fracties. Maar hun motie werd door de meerderheid van de raad bij de behandeling ban de detailhandelsnota verworpen. Daarin staat het Stadshart sop de eerste plaats, nog wel gevolgd door wijkwinkelcentra, maar de kleinere winkelstrips zullen volgens de nota waarschijnlijk op den duur verdwijnen en moeten volgens B&W en coalitie dan maar een andere bestemming krijgen.

Maar er moet ruimte blijven voor winkels in de buurten, vinden CDA en de twee andere fracties.

 CDA-raadslid Gerard Hulsman: “Natuurlijk zien we dat veel kleinere winkeliers het moeilijk hebben. Maar juist op die winkelstrips, bijvoorbeeld langs de Lindenlaan en de Van Heuven Goedhartlaan, is er nu weinig leegstand. Zolang er ondernemers zijn die daar een winkel willen drijven, moet er als het aan het CDA ligt ruimte voor zijn. En als dat niet meer het geval is, geef dan zo’n winkelstrip als het even kan een bestemming waar de buurt iets aan heeft.”

 

Lees ook:Ook CDA fel tegen ultra koopzondag
Lees ook:ChristenUnie en CDA tegen lange koopzondag
Lees ook:CDA: Bescherm privacy in Smart City
Lees ook:CDA: 10% hoger sporttarief per jaar is te veel
Lees ook:CDA wil Eneco-dividend in fonds duurzaamheid

2 reacties op “CDA: Te weinig steun voor buurtwinkel

  1. frank

    Daarom wordt er nu zeker een monster COOP gebouwd aan de van der Hooplaan ten koste van de aanwezige Spar. De eigenaar van deze winkel deed zeer veel voor de buurt en verleende zeer veel service. Hij is wel wat duurder. Deze winkel paste ook meer in het rijtje van kleine, maar over het algemeen hoog gekwalificeerde rijtje middenstanders.

    Over de COOP gesproken aan de Lindenlaan en in WC Waardhuizen. Deze winkels zijn ronduit matig, aan de prijs en ze hebben een onregelmatige aanvoer. Je grijpt vaak mis. Jammer, maar wel waar.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

      “monster COOP” Maar je doet er dus wel boodschappen i.p.v. de Spar of andere hoog gekwalificeerde rijtje middenstanders.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.