PvdA: ‘Partijpolitiek SP over rug Cardanus-mensen’

Jeroen Brandes

Jeroen Brandes

Dat de SP uit de begeleidingscommissie voor de onderhandse aanbesteding van het wijkwelzijn stapte, is gewoon een partijpolitieke stunt. Daar komt de kritiek van de PvdA op neer. Volgens de SP is de commissie, waarin alle fracties uit de gemeenteraad waren vertegenwoordigd, ermee akkoord gegaan dat overgang van het personeel van Cardanus naar een nieuwe aanbieder alleen nog een wens is. Maar geen harde eis, zoals in een eerder genomen raadsbesluit stond, zegt de partij. En dus in strijd met dat besluit.  “Een grove beschuldiging”, vindt PvdA-raadslid Jeroen Brandes. “De SP gebruikt werknemers van Cardanus voor een eigen statement.”

De SP werpt zich op als de partij die extra opkomt voor de werknemers van Cardanus, zegt Brandes. “Dat is laag, gemakkelijk, slecht voor Amstelveen een ongepast.” Hij herinnert er aan dat sinds december 2012 de gehelde raad diverse malen, via door PvdA en VVD ingediende amendementen, heeft getracht zoveel mogelijk voorwaarden en wensen vast te leggen ‘om een nieuwe welzijnsorganisatie duidelijk te maken hoe om te gaan met welzijn in Amstelveen en met de huidige mensen werkzaam bij Cardanus’. Volgens Brandes is het echt niet alleen de SP die de belangen van de medewerkers van Cardanus ziet.

Brandes: “In de politieke arena van commissie en raad kon de SP duidelijk aangeven waar deze partij staat. Mede door de ingewikkelde materie en om de mensen van Cardanus te beschermen en de voorwaarden goed op papier te zetten, is besloten een vertrouwelijke begeleidingscommissie nog eens extra mee te laten kijken. Daar gaat het politieke jasje uit. Alle partijen hebben toegezien en geconcludeerd dat er op correcte manier uitvoering wordt gegeven aan het raadsbesluit. “Welzijnsorganisaties kunnen inschrijven op een tender die recht doet aan de gemaakte afspraken in de raad, zoals verwacht mag worden van een commissie die specifiek de taak heeft om een raadsbesluit uit te voeren”, zegt  Brandes.

“De SP doet dat politieke jasje niet uit,  is de enige partij die iets anders heeft gehoord in de raad en in de begeleidingscommissie. De SP is moraalridder, profileert zich als beschermer van werknemers van Cardanus, maar over de rug van die werknemers en wekt bij heen een verkeerde verwachting. Dat verdienen juist deze mensen niet.” Volgens hem lanceert de SP alleen verkiezingsretoriek. “Zij heeft een podium gezocht en gekregen over de rug van werknemers van Cardanus, beschuldigend richting de commissie. Niet gewetensvol, maar gewetenloos. Helaas kennen we de SP de laatste tijd als de partij die niet innovatief en structureel, constructief mee wil denken over moeilijke vraagstukken in Amstelveen. Tegen zijn, een andere mening hebben, is prima. Maar men moet wel feitelijk blijven en niet met gevoelens van mensen spelen.“

Lees ook:SP: ‘Banen Cardanus onvoldoende gewaarborgd’
Lees ook:SP vraagt minister vernietiging B&W-besluit
Lees ook:Ook ChristenUnie nu bezorgd over AanZ
Lees ook:Cardanus tevreden met ‘genuanceerd’ rapport raadsonderzoek
Lees ook:Politiek verwijt SP brief aan minister over Cardanus

3 reacties op “PvdA: ‘Partijpolitiek SP over rug Cardanus-mensen’

  1. Frank Bikker

    Ik heb de PvdA alleen destructief zien handelen op alle niveau’s de laatste 20 jaar. Sociaal op de bühne en a-sociaal tussen de coulissen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. gerben

    Een eis of een wens. Maakt nogal uit bij een tender. Weet de PvdA fractie vast wel.
    Hou mijn hart vast voor de medewerkers van Cardanus, al helemaal voor de beheerders van de wijcentra.

      /   Beantwoorden  / 
  3. w. van zelst

    De “verontwaardiging” van dhr. Brandes is even geloofwaardig als de bewering van Diederik Samsom dat de sfeer binnen de PvdA-fractie zo geweldig goed en gezellig is.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.