Politiek in A’dam volgt AV tegen Airbnb

Tegen de overlast door verhuur van woningen via Airbnb heeft ook Amsterdam zich met regelgeving gewapend, maar kennelijk niet zo goed als Amstelveen. Daar omarmde de gemeenteraad een voorstel van wethouder Herbert Raat (VVD) een maximale termijn van dertig dagen in te voeren. Men kan dan bijvoorbeeld gedurende zijn vakantie een woning verhuren. Maar het moet geen verdienmodel worden, zei Raat.

D66, GroenLinks, VVD en PvdA in de hoofdstad hebben nu in hun verkiezingsprogramma staan dat de ‘Amstelveense’ termijn van 30 dagen ook voor Amsterdam moet gaan gelden. Omdat die vier partijen vrijwel zeker de meerderheid in de gemeenteraad krijgen, volgt de hoofdstad Amstelveen wat Airbnb betreft na de verkiezingen.

Nu staat er in de buurgemeente nog maximaal zestig dagen per jaar voor de verhuur, maar kennelijk was Amstelveen strenger.

 

Lees ook:Coalitie wil snel beleid voor Airbnb
Lees ook:VVD: ‘D66 te kritisch over Aibnb’
Lees ook:D66 wil ruimte voor woningverhuur Airbnb
Lees ook:Gemeente pakt overlast Airbnb aan
Lees ook:Airbnb mag – proef met woningdelen in heel AV

2 reacties op “Politiek in A’dam volgt AV tegen Airbnb

  1. Frank

    En nu nog een lobby opzetten die een koper van een gewoon huis verplicht om er zelf eerst 5 jaar te wonen, opdat de huren in de vrije sector naar het belachelijke wordt opgedreven , zeker in gebieden waar schaarste heerst.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.