Begroting Koningsdag lijkt gehaald

logo kleur met jaartalHoewel de exacte cijfers nog niet zijn gepresenteerd, denkt de gemeente met de kosten voor het bezoek van de Koninklijke familie blijkbaar wel binnen de begroting te blijven. De gemeenteraad had er 6,5 ton voor uitgetrokken. De kosten bedroegen volgens een eerdere berekening 900.000 euro, maar daarvan moest dan 2,5 ton het bedrijfsleven komen. De gemeente meldt nu dat die sponsoring ‘bijna’ is gelukt. Los daarvan droeg de provincie 2,5 ton bij voor beveiliging en de zogenoemde ‘nazit’ in het Cobra Museum. Maar dat bedrag was niet begrepen in de 9 ton.

Volgens de gemeente heeft het bedrijfsleven een forse bijdrage geleverd aan de organisatie van de dag. Niet alleen door die kwart miljoen in contanten, maar ook door bijdragen in natura. Daartoe rekent zij onder meer de oranje uitingen waarmee bedrijven als het opnieuw in opspraak geraakte KPMG en Zwitserleven promotioneel bij de Koningsdag aanhaakten.

In een persbericht wordt gemeld dat de vooraf al verwachte 25.000 bezoekers ruimschoots zijn gehaald. Aan het programma werkten 1.400 mensen mee. Volgens de gemeente waren die allemaal enthousiast.

De bedrijven die hebben gesponsord zijn: KLM, Brouwershoff BV, Huawei, KPMG, Tata Consultancy Services, Bouwfonds, Technische Unie, KPMG Meijburg, Canon, Eigen Haard, Yakult en Nestlé. Daarnaast waren er donaties van particulieren. Het Amstelveenfonds droeg bij aan het ‘Kunstwerk voor de Koning’, dat het Cobra-museum maakte met scholieren en twee kunstenaars.

Volgens burgemeester Fred de Graaf betekende de steun van het bedrijfsleven dat Koningsdag in Amstelveen leeft. “Het laat ook zien dat veel bedrijven een warme band hebben met onze gemeente hebben. Bovenop de inzet van alle vrijwilligers en Amstelveen Oranje maakte dit de organisatie van deze bijzondere dag nog meer ‘van ons allemaal’. Daar kan Amstelveen trots op zijn.” KPMG plantte 9.000 oranje plantjes rondom zijn pand en zette een van de A9 af zichtbaar spandoek op zijn gebouw.

Lees ook:Amstelveen opent Koningsdag met beursgong
Lees ook:42% kosten Koningsdag voor beveiliging
Lees ook:Drie ton ‘geld en diensten’ van bedrijven voor topsport
Lees ook:Gemeentelijk logo voor Koningsdag onthuld
Lees ook:Route Koningsdag naar Stadshart nog geheim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.