Amstelveen opent Koningsdag met beursgong

Met de bekende gongslag openden burgemeester Mirjam van ’t Veld en voorzitter Frank Kuyper  van het oranjecomité Amstelveen Oranje maandag op het bordes van het beursgebouw in Amsterdam de beurs. Die dagelijkse gongslag voor de start van de AEX / Euronext beursvloer wordt telkens door een andere bekende persoon of captain of industrie verricht.

Amstelveen Oranje kreeg de eer van de gongslag als dank voor de organisatie van Koningsdag  2014 in Amstelveen, de eerste Koningsdag sinds de troonswisseling in 2013, in het bijzijn van deKoninklijke Familie. De organisatie vertegenwoordigde de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen, die overal in het land afdelingen heeft, betrokken bij de organisatie en/of faciliteren van de vrijmarkten en –feesten op Koningsdag. 

Frank Kuyper heeft het naar zijn zeggen als ‘een eer en een voorrecht’ ervaren  de eerste Koningsdag – nog in oude stijl van de voorgaande Koninginnedagen – te mogen voorbereiden, in volgens hem ‘fantastische’ samenwerking met de gemeente. Vooral omdat Amstelveen op daardoor op TV kwam.  

Volgens burgemeester Mirjam van ’t Veld werd door middel van de gongslag het stokje aan Dordrecht overgedragen, waar het eerste bezoek van de Koninklijke familie in een heel nieuwe stijl plaatsvond.  Zij wenste van de beursvlieg af alle oranjeverenigingen in het land en het publiek een mooie dag toe.

 

 

 

Lees ook:Oranjetoer van burgemeester
Lees ook:Oranjepenning voor Cor Aarts
Lees ook:‘Ik zal u missen’
Lees ook:Koningsdag Amstelveen live op TV
Lees ook:Ministerraad akkoord met Van ‘t Veld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.