Drie ton ‘geld en diensten’ van bedrijven voor topsport

Er is eindelijk enige duidelijkheid over de bijdrage van het bedrijfsleven aan topsport. Negen bedrijven gaan structureel samen drie ton doneren. Maar dat geld komt niet allemaal in contanten op tafel. Een deel ervan wordt in de vorm van diensten bijgedragen. Welke dat zijn en hoeveel geld die dan vertegenwoordigen is onduidelijk. De bijdrage van het bedrijfsleven was een eis van de gemeenteraad. De gemeente stelt zelf 250 duizend euro jaarlijks beschikbaar aan Stichting Topsport Amstelveen (STAV), onder voorwaarde dat het bedfrijfsleven met minimaal een zelfde bedrag over de brug zou komen.

 

 

Zeven bedrijven zijn gevestigd in Amstelveen: All Sports, BDO CampsObers, KPMG, Rabobank Amstel en Vecht, Special Sports, Woongroep Holland en Ziekenhuis Amstelland. Daarnaast doen Zorg en Zekerheid in Leiden en TATA Consultancy Services uit Amsterdam mee.

 

Tot eind 2009 reserveert de gemeente een bedrag van € 5,7 miljoen voor een topsporthal. Of die er komt wordt dan pas definitief besloten door de gemeenteraad.

Lees ook:Bedrijfsleven: slechts ton cash voor topsport
Lees ook:Weer Rabo-ontbijt voor startende ondernemers
Lees ook:Rabofonds keert weer geld uit aan verenigingen
Lees ook:Weer Rabo-ontbijt voor startende ondernemers
Lees ook:Rabogeld voor drie Amstelveense projecten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.