B&W houden vast aan textielinzameling Humana

John Levie

John Levie

Via containers ingezamelde gebruikte textiel gaat naar de organisatie Humana. Al jaren en in nieuwe uitvoeringsregels willen B&W daarmee doorgaan. Maar zou er niet eens een andere partij aan de beurt kunnen komen? “U neigt ertoe te kiezen voor historische zekerheid”, zei directeur André Jansen van de concurrerende instelling KICI, die allerlei voordelen opsomde van het overstappen naar zijn toko. Bij B&W was die trouwens ook wel een van de drie in aanmerking komende charitatieve organisaties geweest, waaruit kon worden gekozen. Maar B&W blijven liever bij hoe het nu eenmaal altijd was. Jansen maakte gebruik van zijn inspreekrecht bij de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur.

Gemeenten in de omgeving werken allemaal met KICI. Wat zijn nou precies de argumenten voor de Amstelveense andere keuze, wilde Sander Mager van GroenLinks wel weten. Want die kon hij in de nieuwe uitvoeringsregels niet vinden. Hij krijgt van wethouder Levie (BBA) een lijstje met criteria. Maar eigenlijk gaat het gewoon om zekerheid. De gemeente wil een textielfonds opzetten, waarin een kwart van de opbrengst die Humana scoort vloeit. Dat komt neer op 14 mille, maar daar gaat dan weer ruim de helft van af voor onderhoud van de containers.

KICI kan overigens exact dezelfde – zo niet meer – voordelen aan de gemeente bieden als Humana, bevestigde Jansen op vragen van commissieleden. Alle inzamelaars zijn goede en respectabele partijen, gaf Levie toe. Hij zei ook dat Aalsmeer, waarmee Amstelveen een ambtelijke fusie heeft, voor KICI koos (net als Amsterdam en Ouder-Amstel). Mager: “Ik heb mij erover verbaasd hoe u met uw collega van Aalsmeer even de markt verdeelt.” Hij drong aan op een lijst met criteria. “Het lijkt mij fair een nieuwe organisatie langs die meetlat te leggen.”

Lees ook:Raad distantieert zich van besluit over Humana
Lees ook:Textielinzameling blijft bij Humana
Lees ook:Postercampagne Humana textielinzameling
Lees ook:Raad vreest in toekomst veel hogere rioollasten
Lees ook:Drie cultuurclubs na fusie ‘Platform C’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.