Drie cultuurclubs na fusie ‘Platform C’

‘Platform C”, heet de fusieorganisatie waarin nu Kunstuitleen, Volksuniversiteit en Muziek- en Dansschool Amstelveen (MDA) zijn onder gebracht. De nieuwe naam werd zaterdag tijdens de Open Dag bekend gemaakt door cultuurwethouder Maaike Veeningen (D66) en directeur Marcel Jansen van het nieuwe orgaan.

De C staat voor cultuur, creativiteit en communicatie. “Door het bundelen van onze krachten hopen we groter en sterker te worden”, zei Marcel Jansen (voorheen directeur van Muziek- en Dansschool Amstelveen). En Veeningen zei dat de gemeente heel blij is met de samenwerking. “Het is nu een educatief cluster, een hotspot waar je cultureel kunt leren én beleven”.

Overigens zullen de drie organisaties ieder nog wel hun eigen ‘sterke merk’ handhaven, bijvoorbeeld met hun websites. De nieuwe naam Platform C geeft uitdrukking aan de combinatie van kunst, muziek, dans, theater of educatie die nu in een nauwere, krachtige samenwerking in één cultureel ‘huis’ te vinden is, zegt de organisatie.

Door bundeling van drie instellingen kan men eenvoudiger gebruik maken van het brede aanbod. “De Volksuniversiteit heeft bijvoorbeeld een groot aanbod aan kunsthistorische en creatieve cursussen, dat ook interessant kan zijn voor de andere gebruikers van ons pand. Verder gaan we de balies samenvoegen en beeldende kunst nog meer de ruimte geven in de inrichting, zodat het gebouw gebruikersvriendelijker en uitnodigender wordt”, zegt Marcel Jansen.

 

Lees ook:Zingend Nederlands leren
Lees ook:Kunstuitleen verhuist naar Muziekschool
Lees ook:‘Culturele’ borrel voor ondernemers
Lees ook:Veeningen onthult naam cultuurorganisatie
Lees ook:Masterclass Flamenco bij voorstelling ‘Santiago’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.