Raad distantieert zich van besluit over Humana

Sander Mager

Sander Mager

Door unaniem een amendement van GroenLinks aan te nemen heeft de gemeenteraad woensdag geweigerd ermee in te stemmen dat de via containers ingezamelde textiel naar de organisatie Humana gaat. Met de uitvoeringsregels voor het inzamelen van textiel ging de raadwel akkoord.

Voor de wijkcontainers hadden zich ook andere organisaties zich bij een raadscommissie gemeld. B&W beloofden te onderzoeken of er niet een andere gegadigde dan Humana, waarmee de gemeente al jarenlang een band heeft, te kunnen inschakelen en daarover de raad te informeren.

Maar de informatie die wethouder Levie via de gebruikelijke digitale achterkamer naar de raad stuurde, was volgens Sander Mager van GroenLinks niet meer dan overname van regels in Heemstede, waarbij dan nog een voor de raad belangrijk criterium was geschrapt.

Kort voor de gemeenteraad kwam Levie weer met andere informatie, uiteraard ook weer via de digitale achterkamer. “Ik baalde enorm”, zei Sander Mager van GroenLinks. Hij vond het niet gepast dat de raad nu als een soort scheidsrechter optreedt en stelde voor het B&W maar zelf te laten uitzoeken. Levie kon met dat amendement wel instemmen. Volgens hem en de raad behoort zoiets ook thuis bij B&W.

Lees ook:B&W houden vast aan textielinzameling Humana
Lees ook:Textielinzameling blijft bij Humana
Lees ook:Raad ziet mogelijk toch stijging rioolheffing in 2014
Lees ook:Buurtpark aan Marne in nieuw woongebied
Lees ook:Postercampagne Humana textielinzameling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.