Textielinzameling blijft bij Humana

Foto: gemeente Amstelveen

Foto: gemeente Amstelveen

Opnieuw heeft de gemeente elke andere organisatie uitgesloten en voor textielinzameling weer een contract voor drie jaar gesloten met Humana. Het werd maandag getekend door wethouder Peter Bot van Afvalbeheer en Duurzaamheid. Van de media mocht exclusief de gemeentelijke tv-zender RTV Amstelveen er bij zijn. Nieuw in het contract is dat een kwart van de opbrengst, na aftrek van de kosten, door Humana wordt besteed aan een lokaal goed doel. Het contract werd bekrachtigd bij een textielcontainer in Randwijck.

Humana haalt al 25 jaar, vanaf het begin van haar oprichting, het textiel in Amstelveen op via inmiddels twintig ondergrondse containers. Die staan op verschillende locaties in de wijken en op het Afvalbrengstation. Vorig jaar besloot de raad opnieuw voor Humana te gaan, nadat andere instellingen hadden geprobeerd de inzameling over te nemen.

Hoewel Humana in het verleden wel eens ongunstig in het nieuws kwam, houdt het bedrijf vol in te zamelen voor de ontwikkelingsprojecten in Afrika. Kleding wordt daar overigens niet geschonken, maar verkocht. Verder wordt niet meer bruikbare textiel voor verwerking verkocht aan de industrie. Volgens Humana-directeur Marc Vooges is het belangrijk dat de Amstelvener ook van dat laatste weet. “ De vezels kunnen we verwerken in nieuwe producten. De enige voorwaarde is, dat het schoon textiel is.” “Minder textiel in restafval betekent dat meer textiel herbestemd kan worden”, zegt Bot. “ Textielafval wordt zo weer als grondstof benut.’ Het lokale goede doel waarvoor werd gekozen, is het Amstelveenfonds. Dat stimuleert en financiert maatschappelijke initiatieven, zoals een cursus iPadgebruik door ouderen.

Lees ook:Postercampagne Humana textielinzameling
Lees ook:Raad distantieert zich van besluit over Humana
Lees ook:Bijna 20 mille voor AV-fonds door textiel
Lees ook:Bijna 23 mille textielopbrengst naar Amstelveenfonds
Lees ook:B&W houden vast aan textielinzameling Humana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.