Connexxion laat reiziger meepraten over bus

Wie wil, kan vrijdag 4 maart de extra lange lijnbus van Connexxion komen bekijken en beoordelen. De bus, die voor het eerst in het land rijdt, is van 10.00 tot 12.00 uur te bezichtigen bij busstation Amstelveen.

Het is een Mercedes-Benz CapaCity L. Die gelede bus is 21 meter lang en biedt plaats aan 191 reizigers. Volgens Connexxion is het vervoerenmiddel milieuvriendelijk (Euro6) en vooral geschikt voor het inzetten op zeer drukke trajecten, zoals de R-Net lijnen rond Schiphol.

Dankzij vijf deuren en brede gangpaden kunnen reizigers snel in- en uitstappen, meldt Connexxion. Dat bevordert volgens het bedrijf de doorstroming. Het zegt dat een een van de schoonste dieselbussen in het land is en voorzien van allerlei moderniteiten voor reizigers en chauffeur. Van EvoBus Nederland, de importeur, kreeg Connexxion de bus een halfjaar op proef. De vervoerder wil de mogelijkheden onderzoeken in Amstelveen en elders. Daarom wil hij ook van reizigers horen hoe die over het lange vervoermiddel denken.

 

 

Lees ook:Volgend jaar elektrische bussen in AM
Lees ook:Connexxion houdt busvervoer in regio
Lees ook:Taart wethouders voor goed OV-cijfer reizigers
Lees ook:Goedkopere afvalverbranding door contractverlenging
Lees ook:Connexxion doet mee aan opschoondag

Eén reactie op “Connexxion laat reiziger meepraten over bus

  1. Jo

    :) Mogen rolstoel/scootmobielgebruikers in de bus,ben benieuwd :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.