Connexxion doet mee aan opschoondag

Personeel van Connexxion diet mee aan de Landelijke Opschoondag op 19 maart, een initiatief van NederlandSchoon. Ook in Amstelveen komen chauffeurs, service- en kantoormedewerkers de handen uit de mouwen steken om op de trajecten van de buslijnen 300 en 310 de haltes en knooppunten schoon te maken. Ruim driehonderd medewerkers treden daarvoor aan, laat het bedrijf weten.

‘In een schone bus voelen mensen zich veiliger’, zegt het. De gekozen lijnen lopen van Amsterdam via Schiphol, Hoofddorp en Amstelveen naar Haarlem. Connexxion vraagt ook haar reizigers de bussen schoon te houden middels de communicatie ‘In een schone bus voelen mensen zich veiliger’. Bedrijven, vrijwilligers en anderen die ook willen deelnemen aan de Landelijke Opschoondag kunnen zich nog tot 19 maart melden bij https://supportervanschoon.nl/. Doel van de Landelijke Opschoondag is gemeenten, bedrijven, scholen, verenigingen, buren en vrijwilligers enthousiast te maken om samen te zorgen voor een schone leefomgeving.

Mark Thoma, projectleider namens Connexxion: “Op 16 maart zetten we een stap extra door lokaal zichtbare opruimacties te organiseren. We zijn samen verantwoordelijk voor een schone leefomgeving. Dat verhoogt het gevoel van veiligheid van onze reizigers en onze chauffeurs. Via deze actie vragen we daarom aandacht voor het verminderen van zwerfafval rond bushaltes. Samen houden we Nederland Schoon.”

NederlandSchoon wil zwerfafval in Nederland voorkomen en bestrijden. Aan de hand van gerichte campagnes, onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies aan bedrijven komt de stichting in actie tegen zwerfafval. NederlandSchoon richt zich specifiek op ‘aandachtsgebieden’; plekken waar doorgaans meer zwerfafval te vinden is. Hiervoor creëren ze oplossingen op maat. Meer informatie: www.nederlandschoon.nl

 

Lees ook:Tientallen deelnemers opschoondag
Lees ook:A’veen: derde plek schone winkelcentra
Lees ook:Amstelveen niet bij schoonste winkelgebieden
Lees ook:Op vijf locaties start ‘opschoondag’ tegen zwerfvuil
Lees ook:Connexxion laat reiziger meepraten over bus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.