Jongerencentra worden drugsvrij

Jacqueline Koops (CU)
Jacqueline Koops (CU)

Drugs zijn van 1 januari af absoluut taboe in de jongerencentra. Er mag niet meer worden geblowd. De ChristenUnie, die daar in het verleden vaan op heeft aangedrongen, is blij. Cardanus, politie en de gemeente hebben over het handhaven van het nieuwe beleid afspraken gemaakt, zo werd vrijdag aan de gemeenteraad gemeld. Vorig jaar waren de meeste politieke partijen overigens nog bang dat een blowverbod in de centra tot meer overlast op straat zou leiden. De meerderheid van de raad verwierp een amendement van de ChristenUnie, waarvan de strekking nu in feite alsnog zegeviert. Kort na het indienen van het amendement bleek uit een deskundigenrapport dat drugs en roken inderdaad maar beter wel in de jongerencentra kan worden verboden.

“Ik ben blij dat nu eindelijk ook B&W, Cardanus en de politie tot dit inzicht zijn gekomen,” zegt CU-fractievoorzitter Jacqueline Koops. Volgens haar worden de centra nu toegankelijker voor jongeren die geen drugs gebruiken.

Lees ook:ChristenUnie blij met drugsvrij jeugdcentrum
Lees ook:Veenboer (PvdA) blij met jeugd- en gezinsbeleid Rouvoet
Lees ook:Meerderheid gemeenteraad tegen softdrugs in jongerencentra
Lees ook:ChristenUnie: geen rookvoorziening in jongerencentrum
Lees ook:Geen drugsverbod in jongerencentra

25 reacties op “Jongerencentra worden drugsvrij

  1. hmmm

    als iemand weet dat er zonder consequenties ergens drugs gebruikt kunnen dan trekt dat natuurlijk een ieder aan die weet dat hij elders wel gepakt wordt!!! ik snap niet waarom de komende maanden een ieder nog zijn gang mag gaan: maar ben benieuwd wanneer we het eerste bericht krijgen over daadwerkelijk optreden!!! daar komt vast niets van terecht…..

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans van der Liet

    Het is boeiend dat Groen Links voorstander is van de mogelijkheid tot vestiging van een coffeshop in Amstelveen. Daar kan de zich vervelende hangjeugd dan eerst even wat moed naar binnen blowen alvorens zij weer brandschattend door de straten van Amstelveen trekken. Wie tegen overlast bezorgende jeugd is, doet er goed aan zich dit te realiseren als hij/zij straks in maart gaat stemmen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Joost09

    Geachte heer Van der Liet,

    Ik heb het verkiezingsprogramma van GroenLinks voor de komende verkiezingen er nog eens op nagelezen, maar daar staat niks in over een coffeeshop. Er staat hoogstens dat GroenLinks soft on softdrugs en hard on harddrugs is. Ik lees ook in hun vragen over de jongerenoverlast in Westwijk dat zij het ondersteunen dat in de jongerencentra blowen niet meer gedoogd wordt (waarbij het gedoogbeleid door het College van CDA, PvdA en VVD in 2007 met Cardanus en Politie in een convenant geregeld werd!). En in diezelfde vragen wijzen zij er mij inziens terecht op dat alcohol en harddrugs momenteel de grootste veroorzakers zijn van de overlast. Lijkt mij een uiterst realistische visie!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

      Coffeshops ondermijnen de gezagsstructuur. Door dit fenomeen ontstaat er een zwarte economie. Met alle kwalijke gevolgen van dien. Dat standpunt van jou heeft nu wel bewezen achterhaald te zijn. Net zo hard aanpakken als hard drugs!!!!!

        /   Beantwoorden  / 
  4. Hans van der Liet

    Dat Groen Links het zou verwelkomen indien iemand in Amstelveen een coffeeshop zou willen openen, is een feit dat men wijselijk en zorgvuldig verzwijgt in het verkiezingsprogramma. Daarvoor krijg je namelijk bij de fatsoenlijke burgerij de handjes niet op elkaar. En mocht je regerings-aspiraties hebben, dan heb je de stemmen van die oppassende en brave burgers wel nodig. Dus wordt dit minder salonfaehige puntje niet genoemd. Het toont wel aan hoe huichelachtig de partij is: blowen in jeugdcentra verbieden, maar het prima vinden dat er een coffeeshop zou komen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Irene de keijs

    Net zo huichelachtig als Eurlings van het CDA , die ook zegt dat autorijden goedkoper gaat worden en de files minder …….. en de automobilst is niet duurder uit hoor !!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Hans van der Liet

    Ik vermoed dat minister Eurlings bedoelt dat autorijden goedkoper wordt dan nu mits men de spitsuren mijdt. Doel van de km-heffing is immers het spitsrijden te ontmoedigen. Maar ik merk alweer dat de auto-lobby zijn hakken in het zand zet en geen argument te dol is om van het rekeningrijden af te komen.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Johan Bos

    Rekeningrijden wordt natuurlijk voor iedereen duurder, maar dat zal pas blijken als Eurlings allang een ander baantje heeft. Het wordt een ramp, waarmee ook nog eens Big Brother evident in de kaart wordt gespeeld. Dat verhaal dat het absoluut privacy vriendelijk is kennen we. Het is nog altijd een leugen gebleken. Alles wat digitaal geschiedt, blijkt vroeg of laat gewoon op straat te liggen. Als er betaalkt moet worden voor het rijden zou de simpelste manier zijn de accijnzen op brandstog te verhogen, c.q. de wegenbelasting op die manier te innen. En die spits blijft zich gewoon verschuiven natuurlijk. Dit is een krankzinnig idee. Het zoveelste in dit land.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Hans van der Liet

    Al die mensen die zich beklagen over de inbreuk op hun privacy miskennen dat ze dankzij hun mobieltje ook al traceerbaar zijn en daar hoor ik weinigen over klagen. Overigens: wie niks te verbergen heeft, heeft ook niks te vrezen. Als we straks dankzij Eurlings kastje een pedofiel kunnen oppakken, wil ik nog zien wie erop tegen is.
    Verhoging van de accijns op brandstof stuurt onvoldoende de druk op de wegen tijdens de spitstijden. Met dit systeem dwingen we de mensen die niet uit de auto te branden zijn (waar ze vaak alleen in zitten!) diep in de buidel te tasten voor het voorrecht om tijdens de spits te rijden. Minister Eurlings is een topper! Als hij niet reeds CDA-lid was, zouden we het hem moeten maken!

      /   Beantwoorden  / 
  9. Frank Bikker

    Prima, dat blowverbod in jeugdcentra. Ik ben het in dit geval eens met mevr. Koops, want het is volledig uit de hand gelopen, ondanks dat ik vroeger er ook wel eens een opstak.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Hans van der Liet

    En soms wel meer dan een, zo heb ik me laten vertellen. Maar toe, we willen niet lullig doen en iedereen mag jeugdzondes begaan. En omdat ik weet hoezeer je mijn CDA-achtergrond waardeert, gooi ik er nog een mooi bijbels citaat achteraan: wie zonder zonden is, werle de eerste steen. Hetgeen jouw grote (1.72 m of zo) vriend Jan Demming verleidde tot de op zich leuke opmerking “Nou, bukken dan maar want hier komt die steen”. Maar goed, de aanname van zijn eigen onfeilbaarheid is sowieso slechts een van zijn vele tekortkomingen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

      Fijn, dat je in deze achter me staat Hans.

        /   Beantwoorden  / 
  11. henk snavel (zeurtjes)

    de mensen die sommige dingen zeggen over blowen,hebben zelf nog nooit geblowd,want het beinvloed je gedrag niet !! je wordt alleen lui !! en je ogen worden wat rood,betekend niet dat je bloed begint te koken,en daarna door de straten op pad gaan en alles slopen!!

      /   Beantwoorden  / 
  12. Onno

    he zeurtjes !! alles goed ??? blowen beinvloed je gedrag niet ??? ben je al eens op bezoek geweest bij het jelenik???
    Niet ?? dacht ik al .
    Anders tik je even in op google “gevolgen blowen” en dan zie je zelf hoe schadelijk het is . En alleen rustig word je er niet van , je kan er juist heel onrustig van worden zo erg zelfs dat je moet gaan blowen om nog enige rust te krijgen , slapeloosheid, longkanker , depressief en lusteloos.

      /   Beantwoorden  / 
  13. henk snavel (zeurtjes)

    bij sommige mensen werkt t inderdaad negatief,maar dat betekend niet bij iedereen,ik ken mensen die blowen al 38 jaar,hebben hun eigen bedrijf,dik huis,en gaat dus helemaal perfect in hun hoofd,en dan 2, jongeren blowen tog wel,of het nou niet mag ,of wel mag,stiekem moet,of niet stiekem,rokershok of niet!! het heeft totaal GEEN zin,en ik weet cker dat de jongeren lekker blijven blowen,en als mensen ons daar weg willen hebben met domme acties als een blowverbod,gaan we tog weer lekker de straat op!!! lekker slim allemaal !!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  14. Onno

    Waarom loop je nou gelijk weer gefucked te doen?? Ik vertel je alleen maar dat blowen niet onschadelijk is , niks meer en niks minder… Voor mijn part gaat de hele wereld blowen !!

      /   Beantwoorden  / 
    1. botterik

      Laat maar kletsen. Hij heeft er vandaag waarschijnlijk al tien op aan zijn nederlands te oordelen.

        /   Beantwoorden  / 
  15. henk snavel (zeurtjes)

    ik /(wij) blijven net zo lang zo doen,tot we ons zin krijgen!! lekker kinderachtig!!haha,gelukkig niet zo laf als de burgemeester is !!

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      He , Hans misschien moeten we de gemeente vragen om een extra peuterspeelzaal. Kan hij op zijn niveau aangesproken worden.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Johan Bos

      Dus dom blijven doen. Zou je niet beter een opleiding kunnen volgen, al was het maar om Nederlands te leren schrijven. Of denk je dat je er met een leven lang treiteren van anderen ook wel komt?

        /   Beantwoorden  / 
  16. henk snavel (zeurtjes)

    hansje,jij bent ook overal te bekennen he,hoe vondt je het gesprek in downtown ? ik was er ook,rara wie ben ik ,hahahha

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Vond, bedoel je, neem ik aan.

        /   Beantwoorden  / 
  17. Peter

    Blowen is lustopwekkend, heb ik ervaren. Dat jongeren centra dat niet meer mogen toelaten, heeft als gevolg dat blowende gang bangende jongeren e.e.a. op straat moeten doen.
    Lijkt me geen goed plan. Zeker omdat mevrouw Koops
    een bloot beeld bij een museum al als bijzonder
    kwetsend ervaart.

      /   Beantwoorden  / 
  18. Hans van der Liet

    Ik vond het een boeiend gesprek, zeurtjes. En anders dan jij heb ik me wel kenbaar gemaakt, dus eigenlijk ben jij de lafaard van ons tweetjes. Tog?

      /   Beantwoorden  / 
  19. Onno

    @peter , in openbare gebouwen mag helemaal niet gerookt worden. Laat staan dat er drugs gebruikt mogen worden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.